Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα θεατρικά τμήματα του “ΔΙΟΝΥΣΟΥ”

Στη Νέα Ορεστιάδα από το 1988 λειτουργεί αδιάκοπα το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας που αρχικά δημιουργήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης και από το 1996 έως τον Απρίλιο του 2004 αποτελούσε τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας.

Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2004, οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας προχώρησαν σε νέες δημιουργικές κινήσεις ιδρύοντας τον ΔΙΟΝΥΣΟ για να μπορούν ανεξάρτητα και ελεύθερα να αναπτύσσουν πρότυπη και πολύπλευρη δράση στους τομείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Από το 2011 το Θεατρικό Εργαστήρι στεγάζεται πλέον στο “σπίτι” του, το Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία των μελών του Εργαστηρίου και αποπερατώθηκε με τη σπουδαία ευεργεσία του Ορεστιαδίτη (από το Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας) φαρμακοβιομήχανου, ιδρυτή της ELPEN, Δημήτρη Πενταφράγκα, στη μνήμη της συζύγου του Ελένης Μελά-Πενταφράγκα, στην οποία είναι αφιερωμένη και η κεντρική αίθουσα του θεάτρου/κινηματογράφου.

Πλέον, μετά από 34 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας, Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση κυρίως μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και προσφορά. Φυσικά το υπάρχον Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας αποτελεί το “θεμέλιο λίθο” στη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, συνεχίζοντας και φέτος τα εργαστήριά του για παιδιά και ενήλικες, αλλά και την προετοιμασία των θεατρικών παραστάσεων για τη σεζόν 2022-2023.

Εγγραφές στα παιδικά θεατρικά εργαστήρια

Οι εγγραφές στα παιδικά θεατρικά εργαστήρια ξεκίνησαν, καθώς και φέτος θα λειτουργήσουν στο ΔΙΟΝΥΣΟ για:

  • παιδιά από 4 ετών, προνήπια, νήπια
  • παιδιά δημοτικού σχολείου και
  • εφηβικές ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου

Η πρώτη συνάντηση όλων των παιδικών και εφηβικών τμημάτων θα γίνει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 στις 17:00΄ προκειμένου να χωριστούν τα τμήματα, να ενημερωθούν οι γονείς και κηδεμόνες, και να καταρτιστεί το πρόγραμμα των μαθημάτων για τη νέα σεζόν.

Κάλεσμα ενηλίκων

Παράλληλα, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ απευθύνει και φέτος κάλεσμα προς όσους ενήλικες επιθυμούν να ενταχθούν στην Ομάδα, είτε για να εκφραστούν επί σκηνής ως ηθοποιοί, είτε για τις υποστηρικτικές ομάδες εκτός σκηνής.

Η πρόσκληση για τις ομάδες ενηλίκων είναι ανοιχτή, προς κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως θεατρικής εμπειρίας, ικανοτήτων ή… ταλέντου. Αρκεί η αγάπη για το θέατρο, το μεράκι, το ομαδικό πνεύμα και η συνεργατικότητα.

Για φέτος θα λειτουργήσουν: η Κεντρική Σκηνή & η Εναλλακτική Σκηνή με υπεύθυνο προγράμματος τον Άκη Τσονίδη, και το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος υπό την καθοδήγηση τουΑντώνη Θεοδωρακόπουλου.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων καθώς η εγγραφή είναι δωρεάν, οι δηλώσεις συμμετοχής στα παιδικά θεατρικά εργαστήρια και στις ομάδες ενηλίκων γίνονται τηλεφωνικά στο 2552028280.