Λευκές νύχτες: Η καρδιά του Έβρου χτυπάει στο Σουφλί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Γιορτή γαστρονομίας, μουσικής και οίνου με όλο το βλέμμα στραμμένο στα τοπικά προϊόντα της περιοχής

Η Ένωση επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Σουφλίου και περιφέρειας διοργανώνει Λευκές νύχτες στο Σουφλί με την ευγενική υποστήριξη και συν διοργάνωση του Επιμελητηρίου Έβρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 7 και μισή το απόγευμα στην πλατεία του Σουφλίου.

Στην πλατεία του Σουφλίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τον Έβρο. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε τους θησαυρούς της θρακιώτικής γης και τις δημιουργίες των οικοτεχνιών και δημιουργών μας.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν 2 συναυλίες στα άκρα του Σουφλίου, μια συναυλία στη Δημαρχεία με το νεανικό συγκρότημα «Άκρων Άωτο» με έντεχνα ροκ μονοπάτια και παραδοσιακό γλέντι με γκάιντες στο Ηρώων. Η αγορά του Σουφλίου θα μείνει ανοιχτή μέχρι τα μεσάνυχτα στα πλαίσια της Λευκής νύχτας και σε μια προσπάθεια να ζωντανέψουμε το κέντρο του Σουφλίου!

Θα ακολουθήσουν DJ στις καφετέριες και μπαρ της αγοράς καθώς και τοπικά προϊόντα με κρασί και τσίπουρο αλλά και μεζεδάκια με τοπικά προϊόντα σε όλα τα καφέ και μεζεδοπωλεία της περιοχής. Μια γιορτή γαστρονομίας, μουσικής και οίνου με όλο το βλέμμα στραμμένο στα τοπικά προϊόντα της περιοχής του Σουφλίου που χρειάζονται την βοήθεια και τη στήριξή μας.

Η Ένωση επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων Σουφλίου και περιφέρειας αναφέρει στο δελτίο τύπου:

-Παρακαλούμε τους παραγωγούς και δημιουργούς να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ώστε να μπορέσουμε να στήσουμε μια αξιοπρεπή έκθεση για τα προϊόντα μας. Θα σας παρακαλούσαμε να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια με την παρουσίας σας και να δώσουμε την ευκαιρία στο κοινό να μάθει τα τόσα πολλά και υπέροχα προϊόντα που βγάζει ο τόπος μας και είναι ευκαιρία να τα δει συγκεντρωμένα σε μια υπέροχη έκθεση. Η συμμετοχή συμπεριλαμβάνει 1,80 μέτρο τραπέζι και σκέπαστρο με φως για την προβολή σας. Αν χρειάζεστε μεγαλύτερο μέρος προβολής παρακαλούμε ενημερώστε μας. Τηλέφωνα συμμετοχής 6976767318 Δήμητρα Μπουρουλίτη καθώς και στο μειλ του συλλόγου.

-Παρακαλούμε τις καφετέριες, καφενεία, μεζεδοπωλεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψησταριές και γενικότερα η εστίαση να προβάλετε τα τοπικά προϊόντα εκείνη τη μέρα με τσίπουρο και κρασί ντόπιο, καθώς και μεζεδάκια ή πιάτα που θα έχουν δημιουργηθεί με τα τοπικά μας καλούδια. Εμείς είμαστε το μέσω να επικοινωνήσουμε τα προϊόντα μας και να τα κάνουμε γνωστά στους επισκέπτες. 

-Παρακαλούμε τις καφετέριες και τα μπαρ να πράξουν αντίστοιχα με ένα ξεχωριστό ποτό, ένα κοκτέιλ με τσίπουρο ή ντόπιο κρασί ή ακόμα με μέλι. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και επιλέξτε τοπικά προϊόντα. Ακόμα μετά το πέρας των συναυλιών μετά τις 12 μπορείτε να προσφέρετε βραδιά με DJ στα πεζοδρόμια και έτσι να κρατήσουμε ζωντανή τη λευκή βραδιά μέχρι αργά.