Το CNN αποθεώνει τη Σαμοθράκη: Διθύραμβοι για το «κρυμμένο παρθένο νησί της Ελλάδας»

Παρότι ο χειμώνας αποφάσισε να μας επισκεφτεί τώρα στα… ξέφτια, ο Φλεβάρης έρχεται και ως γνωστόν ακόμα και εάν… φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει. 

Επομένως, δεν είναι καθόλου νωρίς για να σκεφτεί κανείς τις καλοκαιρινές του διακοπές. Και εάν θέλει να ακολουθήσει τη συμβουλή του CNN, ο προορισμός είναι ένας και μοναδικός: η Σαμοθράκη.

Το πιο επιδραστικό δίκτυο του πλανήτη αφιερώνει σήμερα μεγάλο μέρος της κεντρικής του σελίδας στην αποθέωση του νησιού του Βορείου Αιγαίου, αποκαλώντας τη Σαμοθράκη το κρυμμένο, πράσινο και παρθένο νησί της Ελλάδας.

Στο μοναδικό του αφιέρωμα το CNN καταγράφει τόπο προς τόπο, πέτρα την πέτρα, βότσαλο το βότσαλο, χωριό το χωριό, όλα τα μυστικά της Σαμοθράκης, στην οποία στέκεται ιδιαίτερα για το κλίμα της, το γεγονός πως δεν έχει αλωθεί από τις ορδές των τουριστών, για το πράσινό της και τα καταγάλανα νερά της, αλλά και για τους νέους ανθρώπους που ψηφίζουν Σαμοθράκη… δαγκωτό.

Το άρθρο που παραθέτει λεπτομέρειες σχετικά με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος κατά τη διάρκεια της παραμονής του, σημειώνει πως «για όποιον λόγο και αν έρθετε, ξέρετε ότι θα επιστρέψετε».

Η συντάκτρια του άρθρου Λίζα Μόροου, αναφέρει πως το νησί «αποτελεί πόλο έλξης για τους οικοτουρίστες» και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη ποικιλομορφία του, που διαθέτει καταπράσινα δάση, ποτάμια, καταρράκτες και βουνό λέγοντας: «Ποιος χρειάζεται την πολυτέλεια όταν υπάρχει ένας κολπίσκος που παίζει μια συμφωνία έξω από το παράθυρό σας;»

Ωστόσο παίρνοντας τη συμβουλή μιας ντόπιας επιχειρηματία, επισημαίνει πως η «Σαμοθράκη χρειάζεται νεαρά πόδια για περπάτημα».
Μπορεί λοιπόν οι περισσότεροι που επισκέπτονται το νησί και κυρίως που μένουν σε κάμπινγκ, να είναι μεταξύ 20 και 30 ετών, ωστόσο εύκολα βρίσκει κανείς και μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες έρχονται για να «ζήσουν μια πιο ανενόχλητη και πιο αδιάλυτη θέα της Ελλάδας».

Παρ΄όλα αυτά, αναφέρει πως το νησί του Αιγαίου έχει ενδιαφέρον και για τους λιγότερο ενεργητικούς, οι οποίοι μπορούν να πάνε για μπάνιο στις παραλίες ή να κάνουν βαρκάδα, ενώ δεν παραλείπει να περιγράψει και μύθους της Σαμοθράκης.

Στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη μνεία και στα κατσίκια του νησιού, που όπως λέει η Μόροου, «υπάρχουν παντού».
«Οι ντόπιοι έχουν περισσότερους από 20 διαφορετικούς τρόπους για να προετοιμάσουν την κατσίκα. Είτε μαγειρεμένη στο φούρνο με δαμάσκηνα, μαριναρισμένη με κόκκινο κρασί ή πνιγμένη σε κυδώνι, σχεδόν όλα στο μενού εκτρέφονται, καλλιεργούνται ή φτιάχνονται από τους ανθρώπους που σας εξυπηρετούν,» τονίζει για το φαγητό του νησιού, ενώ λέει πως υπάρχουν και χορτοφαγικές σπεσιαλιτέ.

Κλείνοντας το άρθρο αναφέρει πως οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κουρασμένοι και με προβλήματα, μετά από μία εβδομάδα, φεύγουν ξανά νέοι.