Στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας εξυπηρετούνται καθημερινά 250-300 πολίτες – Αύξηση των εμβολιασμών

Χ. Παπαθανάκης: Προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες τις πανδημίας και ανταποκρινόμαστε
στις ανάγκες των πολιτών για καλύτερη ποιότητα παροχών υγείας

Μία πλήρη αναφορά με τις δραστηριότητες αυτής της περιόδου δημοσιοποίησε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας κ. Χρήστος Παπαθανάκης. Ο κ. Παπαθανάκης περιγράφει το σύνολο των ενεργειών του ΚΥΟ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εστιάζοντας περισσότερο στην εμβολιαστική δράση αλλά και στους εμβολιασμούς κατ’οίκον, με τις κινητές μονάδας που πραγματοποίησαν 18 εξορμήσεις σε 25 χωριά της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.

Στο ενημερωτικό δελτίο που υπογράφει ο διευθυντής του Κέντρου Χρήστος Παπαθανάκης στα πλαίσια ενός μικρού απολογισμού των μέχρι σήμερα δράσεων της εν λόγω δομής , καταδεικνύοντας όπως ανέφερε το μέγεθος της προσπάθειας των εργαζομένων σε αυτό. Στον τομέα των εμβολιασμών από το τέλος του Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 31.206 εμβολιασμοί όλων των δόσεων, αυξάνοντας τις εμβολιαστικές γραμμές από μια σε τρεις, έτσι ώστε σήμερα να διενεργούνται 270 με 290 εμβολιασμοί ημερησίως.Τονίζει πως η κοινωνία δοκιμάστηκε ποικιλοτρόπως αλλά ανταποκρίθηκε και βοήθησε στο έργο των γιατρών και νοσηλευτών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την καθοδήγηση των πολιτών.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαθανάκης σε μηνιαία βάση απαιτούνται για την λειτουργία των τριών εμβολιαστικών γραμμών περίπου 180 -200 βάρδιες του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για τις ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος .

Επιπροσθέτως, το τελευταίο τρίμηνο μια άλλη δραστηριότητα που ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας είναι οι εμβολιασμοί κατ’ οικον των ανήμπορων προς μετακίνηση συμπολιτών μας που είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι .Για το σκοπό αυτό Μέχρι εχτές κινητές μονάδες του ΚΛΥ Ορεστιάδας πραγματοποίησαν συνολικά 18 εξορμήσεις στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα και στους οικισμούς πέριξ των πόλεων αυτών. Οι κινητές μονάδες του ΚΥ επισκέφθηκαν συνολικά 25 χωριά των περιοχών αυτών αλλά και των Δικαίων και όπως αναφέρουν η δραστηριότητα αυτή θα συνεχισθεί έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημα των ανήμπορων συμπολιτών μας να εμβολιασθούν.

Μια ακόμη δραστηριότητα που επίκειται να πραγματοποιηθεί από το ΚΥ Ορεστιάδας θα είναι στην εμβολιαστική δράση που διοργανώνει η 4η ΥΠΕ σε συνεργασία με την Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλιου την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας για τον εμβολιασμό των πιστών.

Ο διευθυντής του ΚΥ Ορεστιάδας καταλήγει πώς διαβεβαιώνει τους κατοίκους της περιοχής ότι καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια στις απαιτήσεις που προκύπτουν κατά την δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες για καλύτερη ποιότητα παροχών υγείας στο κοινωνικό σύνολο, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και χώρους κλπ που με τη βοήθεια της 4ης ΥΠΕ πρόκειται να καλυφθούν.