Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη πραγματοποιεί από εχτές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Αλεξανδρούπολη. Ο υπουργός Εξωτερικών αρχικά χθες Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου παρέθεσε δείπνο στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στους τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης και στους τρεις Τοποτηρητές Μουφτήδες Θράκης, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ήταν χθες, Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, αλληλοσεβασμού και ενότητας”.

Στο δείπνο πήραν μέρος οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός και οι Τοποτηρητές Μουφτήδες Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και Διδυμοτείχου Χανσά Οσμάν.

Την επίσκεψή του συνέχισε ο κ. Δένδιας σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, όπου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και ενημερώθηκε από τους αρμοδίους. Στην επίσκεψη του συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και αξιωματούχους του Ελληνικού Στρατού και της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής στην Αλεξανδρούπολη. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε, πως «Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά συνολικά και για τη θρακιώτικη και για την ελληνική κοινωνία»


γ

Έπειτα στις 10:00 το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της Αλεξανδρούπολης σε ειδική τελετή η οποία έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Η απόφαση να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης είχε ληφθεί τον περασμένο Μάιο από το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.