Στο δημαρχείο Διδυμοτείχου θα στεγαστεί το νέο τμήμα Ψυχολογίας

Την τελική απόφαση για την προσωρινή στέγαση του νέου τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο έλαβαν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου , του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αγγελου Συρίγου , του Πρύτανη του Δ.Π.Θ κ. Φώτη Μάρη, της καθηγήτριας και μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και τους επικεφαλής των παρατάξεων κ. Χρήστο Τοκαμάνη , κ. Παρασκευά Πατσουρίδη , κ. Σάκη Σίμογλου( εκπρόσωπος παράταξης ) και τον κ. Θεόδωρο Σκίνδρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους συνομίλησαν διεξοδικά αναφορικά με το ζήτημα της στέγασης του τμήματος Ψυχολογίας του Δ.Π.Θ στο Διδυμότειχο. Ύστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα βγήκε «λευκός καπνός» εφόσον όλες οι πλευρές συμφώνησαν να στεγαστεί προσωρινά το εν λόγω τμήμα στο κτήριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Μετά το πέρας της συζήτησης ο Υφυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος για την έκβαση της υπόθεσης και επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η παραπάνω απόφαση αποτελεί φανερή απόδειξη της συλλογικής επιθυμίας να δημιουργηθεί στην πόλη μας το τμήμα Ψυχολογίας . Με τη σειρά του ο Πρύτανης εξέφρασε την ικανοποίηση για το κτήριο του Δημαρχιακού Μεγάρου και δήλωσε ότι δόθηκε σήμερα μια λύση στην δημιουργία της πέμπτης έδρας του πανεπιστημίου στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολούθησε την ίδια μέρα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την προσωρινή στέγαση του τμήματος Ψυχολογίας στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου όπου μάλιστα ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Τέλος σχετικά με τα επόμενα βήματα, θα ακολουθήσει η κατάρτιση του «Οδηγού Σπουδών» και η έκδοση του ΦΕΚ. Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν ότι το Διδυμότειχο γίνεται πλέον η 5η Έδρα του Δ.Π.Θ κάτι το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά την πνευματική, κοινωνική και οικονομική άνθηση του Δήμου Διδυμοτείχου.

Όσον αφορά τη μετεγκατάσταση του δημαρχείου Διδυμοτείχου, των υπηρεσιών του και των υπαλλήλων ο κ. Χατζηγιάννογλου δεν έχει προβεί σε κάποια σχετική ανακοίνωση μιας, και θεωρεί πως οι 40 υπάλληλοι που απαρτίζουν το δήμο μπορούν πολύ εύκολα να βρουν κάποιο ιδανικό χώρο εγκατάστασης, ο οποιός θα οριστεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Οι πιθανότεροι χώροι μετεγκατάστασης βέβαια, οι οποίοι θεωρεί ως καταλληλότερους είναι η πρώην ΔΟΥ και η Δ.Ε.Υ.Α Διδυμοτείχου.