Εκατοντάδες κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας
συγκεντρώθηκαν από τους πολίτες της Ορεστιάδας
για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας & Συρίας

Εκατοντάδες κούτες βοήθειας συγκεντρώθηκαν με την βοήθεια των πολιτών στο δημαρχείο της Ορεστιάδας, αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία συγκέντρωσης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Δυστυχώς οι μεγάλοι σεισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο πολλών χιλιάδων ανθρώπων, ενώ τα θύματα αυξάνονται όλο και περισσότερο, αν και 10 μέρες μετά ακόμα υπάρχει μία μικρή ελπίδα για κάποιους που οι δικοί τους άνθρωποι ανασύρονται ζωντανοί από τα συντρίμμια που έχει αφήσει πίσω τους ο φονικός σεισμός.

Σύλλογοι, σχολεία, φορείς και απλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου για συγκέντρωση ειδών και πλέον έχει ολοκληρωθεί και έχουν ήδη αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Βασίλης Μαυρίδης δήλωσε μέσω της σελίδας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η συμμετοχή των συνδημοτών μας ήταν συγκλονιστική. Να σημειωθεί μάλιστα πώς ο δήμαρχος Ορεστιάδας σαν πρόεδρος της ΚΕΔΕ ήταν υπεύθυνος όλης της διαδικασίας συγκέντρωσης και αποστολής όλων των δεμάτων της ΑΜΘ.