Προβατώνας Έβρου: Όχι στο κλείσιμο της 7ης Ταξιαρχίας είπαν και πάλι οι κάτοικοι

Δ. Δαρούσης, αντιδήμαρχος Σουφλίου: «Μας κοροϊδεύουν – Είναι έγκλημα αυτό που πάνε να κάνουν»

Για άλλη μία φορά οι κάτοικοι των χωριών Προβατώνας, Τυχερό και Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο κλείσιμο της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας που εδερεύει στον Προβατώνα. Είναι ήδη γνωστό ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις αλλαγές που περιλαμβάνει, περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη Ταξιαρχία. Όμως, το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή του Σουφλίου για πολύ συγκεκριμένους λόγους οι οποίοι αναλύθηκαν στη διαμαρτυρία που έγινε στα φανάρια του Προβατώνα την περασμένη Κυριακή και το κείμενο της διανεμήθηκε στους διερχόμενους οδηγούς.

«Μας κοροϊδεύουν – Είναι έγκλημα αυτό που πάνε να κάνουν» είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης ο αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης, αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την 7η Ταξιαρχία στο Τυχερό του Έβρου.
Όπως είπε ο κ. Δαρούσης, «αφήνουν αφύλαχτα τα σύνορα και υποβαθμίζουν την ασφάλεια της περιοχής την ώρα που κατά εκατοντάδες περνούν καθημερινά από τον Έβρο οι λαθρομετανάστες». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι επόμενες κινητοποιήσεις θα είναι δυναμικότερες. «Δεν θα κάνουμε πίσω», διευκρίνισε.
Το κείμενο της διαμαρτυρίας:

Με την κατάργηση της Ταξιαρχίας θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των στελεχών που ένα ποσοστό εξ αυτών διαμένουν στην περιοχή μας, το οποίο θα επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, όπως:
– Μείωση των μαθητών στις σχολικές μονάδες με κίνδυνο το κλείσιμό τους
– Απομάκρυνση του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος
– Κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος
– Δεκάδες διαμερίσματα θα παραμείνουν ανοίκιαστα
– Σημαντική μείωση στον κύκλο εργασιών των τοπικών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα το σταδιακό κλείσιμο πολλών από αυτές
– Αύξηση εισόδου παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Τυχερού που αποτελεί ένα σημαντικό σημείο-πέρασμα γι’ αυτούς.

Αποτέλεσμα όλων των προαναφερθέντων είναι η μείωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και ο οικονομικός μαρασμός της περιοχης, το oποίο συνεπάγεται μείωση πληθυσμού , καθώς πολλοί νέοι θα φύγουν προς αναζήτηση έργασίας στο εξωτερικό. Ζητούμε την επανεξεταση του ζητήματος καθώς θεωρούμε ότι μετά από όλα όσα περιγράψαμε, 7n M/K Ταξιαρχία που εδρεύει στον Προβατώνα Σουφλίου πρέπει να αποτελέσει εξαίρεση στον όλο σχεδιασμό.