Ενημέρωση από το Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου για τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοσηλευτική Σχολή μετά από πρόσκληση της «Πρωτοβουλίας»

Πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου»
των Συλλόγων και Κοινωνικών Φορέων του Διδυμοτείχου

Η Συντονιστική Επιτροπή στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας και ενημέρωσης προσκάλεσε και πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο Διδυμοτείχου και τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου, ούσα πιστή στον ρόλο της και υπηρετώντας τις αρχές της, μία από τις οποίες είναι η έγκυρη και ειλικρινής ενημέρωση των συλλόγων και των κοινωνικών φορέων.
Η συνάντηση έλαβε χώρα την Παρασκευή 09/10/2020 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διδυμοτείχου, όπου έγινε η ενημέρωση για τα νέα δεδομένα και αναλύθηκαν όλες οι πληροφορίες και οι εξελίξεις.
Ξεκινώντας από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου ενημέρωσε για την συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη παρουσία των τριών κυβερνητικών Βουλευτών της Π.Ε. Έβρου, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα.
Εκεί συμφώνησε ως Δήμαρχος του Διδυμοτείχου, όπως ανέφερε, και όχι ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα των Φορέων στην δρομολόγηση της μεταφοράς της Διοίκησης της Νοσηλευτικής Σχολής από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, χωρίς να λάβει από τον κ. Υφυπουργό εκείνες τις δεσμεύσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις τις οποίες συναποφάσισαν στην Επιτροπή Αγώνα των Φορέων, όπως ρητά αναφέρεται στο υπόμνημα: «τη δημιουργία Σχολής με έδρα το Διδυμότειχο και με υπαγόμενα σ’ αυτή, το τμήμα Νοσηλευτικής και έτερα ακόμα παρεμφερή τμήματα». Η επομένη κίνηση όπως ανέφερε είναι η αναμονή του Υφυπουργού στο Διδυμότειχο.
Από την πλευρά της «Πρωτοβουλίας» μεταφέρθηκαν οι απόψεις και οι ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας για την μέχρι τώρα διαμορφωθείσα κατάσταση και ότι ο χρόνος είναι εναντίον μας. Επέμειναν εκ νέου στην προετοιμασία, όπως για την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό αλλά και για τις μελλοντικές ενδεχομένως στα εξής:
1- την παρουσίαση επιχειρημάτων, όπως ανα-φέρονται εκτενώς στο ψήφισμα της Πρωτοβου-λίας των συλλόγων και κοινωνικών φορέων.
2- τη δημιουργία φακέλων με τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την παραμονή και την ανάπτυξη της σχολής στο Διδυμότειχο, που θα αφορούν α) την παραχώρηση από την δημοτική Αρχή υφιστάμενων κτηρίων που θα βοηθήσουν άμεσα την εύρυθμη λειτουργία της σχολής, β) την παραχώρηση Δημοτικού οικοπέδου και η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή υποδομών και γ) διευκολύνσεις από τον Δήμο προς τους καθηγητές σε πρώτη φάση και άλλα κίνητρα για την έλευση τους στο ακριτικό Διδυμότειχο.
3- καθώς και την από κοινού παρουσίαση με την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου για την ετοιμότητα και πληρότητα στην εκπαίδευση των φοιτητών, ώστε να εκπέσουν όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου για την μεταφορά της Σχολής στην Αλεξανδρούπολη.
Κλείνοντας την ενημέρωση ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου τόνισε ότι συνεχίζει να διεκδικεί απαρέγκλιτα τις αξιώσεις του υπομνήματος της Επιτροπής αγώνα των θεσμικών φορέων αλλά και αυτό της Πρωτοβουλίας των συλλόγων και κοινωνικών φορέων, συνεπικουρώντας σε ό,τι χρειαστεί για αυτό.