Ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης στην Ορεστιάδα

Την έναρξη του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης σήμανε ο Δήμος Ορεστιάδας για 2η συνεχή χρονιά στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, στο πλαίσιο λειτουργίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Στις 15 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναλυτική ενημέρωση και τα διαδικαστικά λειτουργικά ζητήματα του διαγωνισμού.

Στόχος του μαραθωνίου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες στους ειδικούς κάδους εντός των σχολικών μονάδων.

Οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας www.followgreen.gr. Οι επιδόσεις των σχολείων θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα «Σχολεία εν δράσει». Μετά το πέρας του Σχολικού Μαραθωνίου, ο Δήμος θα επιβραβεύσει σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή.

Η διανομή των κάδων ανακύκλωσης θα πραγματοποιήθεί στα τέλη Οκτωβρίου 2020 στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου, υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας και παρουσία του Δημάρχου κ. Β. Μαυρίδη. Ο Δήμαρχος χαιρέτησε την προσπάθεια των μαθητών, ευελπιστώντας πως η παραπάνω προσπάθεια θα έχει τη στήριξή όλων, ώστε να διαδώσουμε στη νέα γενιά τις αξίες της ανακύκλωσης.