Ομιλία στις Φέρες εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Καρκίνου

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Καρκίνου, οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών διοργανώνουν ομιλία στο αμφιθέατρο την πρώην Δημαρχείας Φερών το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή Παιδιατρικής, Αιματολογίας και Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Μανταδάκη Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα μιλήσει στους παρευρεθέντες σχετικά με τον Παιδικό Καρκίνο, τα συμπτώματα καθώς και την αντιμετώπισή του.

Η 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου τιμώντας όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που βιώνουν τις επιπτώσεις της νόσου, αναγνωρίζοντας τον πόνο και τις δυσκολίες τους, και ευαισθητοποιώντας την παγκόσμια κοινότητα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπολογίζεται ότι 400.000 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0-19 ετών διαγιγνώσκονται με κάποια μορφή καρκίνου ετησίως. Σε χώρες υψηλού εισοδήματος, όπου ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας υγείας είναι γενικά προσβάσιμες, πάνω από το 80% των παιδιών με καρκίνο θεραπεύονται σε αντίθεση με χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, όπου θεραπεύονται λιγότερο από το 30%.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί. Τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να νικήσουν τον καρκίνο με έγκαιρη διάγνωσηεξειδικευμένη θεραπείαφροντίδα και υποστήριξη.