Ολοκλήρωση του προγράμματος Erasmus Plus Μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διαπιστευμένο Σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας Μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus Plus, Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, όπου συμμετείχαν 14 μαθητές της Γ΄ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμών, με θέμα εκπαίδευσης – κατάρτισης : « Τεχνολογία Αυτοματισμών σε Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις με PLC και με Κλασσικούς Βιομηχανικούς Ηλεκτρονόμους (ρελέ)».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, Δράση ΚΑ121, Μαθησιακή Κινητικότητα, Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με κωδικό αριθμό 2023-1-EL01-KA121-VET-000124589.

Η κινητικότητα διήρκησε δεκαέξι ημέρες από 27-01-2024 έως 11-02-2024, πραγματοποιώντας οι μαθητές σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις – πρακτική σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς της περιοχής όπως: Advertisement Elsaco Smart Eco Plus Bobnet Tech Division Hellenic Cables Universitatea Politechnica den Bucuresti – Facultatea de Inginerie Electrica. Xenopol College

Οι Συμμετέχοντες Μαθητές/ τριες ήταν: Ζαφειρούδης Γεώργιος, Ταγκούδης Κωνσταντίνος, Μαυρουδή Σταυρούλα, Δερνεκτσής Θεόδωρος, Μυλωνάς Χρυσόστομος Παναγιώτης, Τακάκης Ελευθέριος, Καμπούρογλου Γεώργιος Παναγιώτης, Κηπουρός Ιωάννης, Γρηγοριάδης Ιωάννης, Μιχαϊλοβ Παβλίν, Αγανίδης Σταμάτιος, Σαραντίδης Τριαντάφυλλος, Χουσεϊνογλου Ουζγκιούρ, Κερμανίδης Θεόδωρος.

Συνοδοί Εκπαιδευτικοί: Τερζούδης Χρήστος ΠΕ 83 Ηλεκτρολόγος, Τσιάρας Χρήστος ΠΕ83 Ηλεκτρολόγος.

Για την μεγαλύτερη διάχυση των αποτελεσμάτων του σχεδίου και την μεταφορά της αποκτηθείσας τεχνογνωσίας, από τους συμμετέχοντες μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς στο ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό της περιοχής μας, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑ.Λ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ημερίδα στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος αυτού χρηματοδοτήθηκαν από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνικός Φορέας Διαχείρισης είναι το Ι.Κ.Υ.