Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των νέων Συνοριοφυλάκων

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των 400 νεοπροσληφθέντων Συνοριοφυλάκων στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορες υπηρεσίες του Έβρου και των οποίων η πλειοψηφία προέρχεται από το νομό μας.

Οι συνοριοφύλακες αναμένεται να λάβουν τα φύλλα πορείας τους και θα παρουσιαστούν στις διάφορες υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης του νομού Έβρου, προκειμένου να ξεκινήσουν την πρακτική τους εξάσκηση, η οποία θα περιλαμβάνει κύρια περιπολίες στις παραποτάμιες περιοχές της περιοχής μας, αλλά και συμμετοχή σε ελέγχους για την διακίνηση λαθρομεταναστών, στα διάφορα σημεία.

Όλα αυτά θα γίνουν μαζί με έμπειρους συναδέρφους τους, προκειμένου να εφαρμόσουν όσα έμαθαν κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τους, αλλά και να αποκτήσουν δίπλα τους εμπειρία, για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που θα έχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία ως Συνοριακοί Φύλακες.

Να τονιστεί επίσης, ότι οι υπηρεσίες στις οποίες θα γίνει η πρακτική τους εξάσκηση, δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα είναι και αυτές που θα τοποθετηθούν ως μόνιμοι, αφού όταν ολοκληρωθεί το στάδιο της πρακτικής εκπαίδευσης, θα ενημερωθούν σε ποιες θέσεις τοποθετούνται.