Κατά τoυ ελεύθερου κάμπινγκ ο Δήμος Σαμοθράκης

Κατά της ελεύθερης κατασκήνωσης δηλώνει ο Δήμος Σαμοθράκης, καθώς, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση προς τους επισκέπτες του νησιού, αυτή η ενέργεια «κρύβει» πολλούς κινδύνους και προβλήματα για το περιβάλλον, αλλά και τους κατοίκους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης:

«Φίλες και φίλοι, σας ενημερώνουμε ότι η ελεύθερη κατασκήνωση λόγω της ορεινής και πυκνόφυτης φύσης του νησιού ενέχει πολλαπλούς κινδύνους τόσο για τους κατασκηνωτές όσο και για τους μόνιμους κατοίκους ενώ δημιουργεί εστίες ρύπανσης ιδιαίτερα σε δύσβατα σημεία και στα ρέματα.

Γνωρίζουμε ότι είναι πολλοί αυτοί που σέβονται και προσέχουν το περιβάλλον, αλλά δυστυχώς είναι πολλοί κι αυτοί που το καταστρέφουν.

Οι καλοκαιρινές πυρκαγιές των τελευταίων ετών προήλθαν από κατασκηνωτές κι ευτυχώς δεν είχαν απώλειες, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να διασφαλιστεί για το μέλλον. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος.

Για τους λόγους αυτούς οι μόνιμοι κάτοικοι δεν θέλουν την ελεύθερη κατασκήνωση. Παρακαλούμε τους επισκέπτες μας να σεβαστούν και να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία στην προσπάθεια της να προστατεύσει τους ανθρώπους και τη φύση.

Υπενθυμίζεται ότι η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση.»