Ο Έβρος εξέλεξε ευρωβουλευτή την Γαλάτω Αλεξανδράκη από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου

Ούτε η ίδια η Γαλάτω Αλεξανδράκη, η 76χρονη κτηνοτρόφος από το Κουφόβουνο του Διδυμοτείχου, που διατηρεί με τον γιό της κρεοπωλείο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, μπορεί να εξηγήσει και να πιστέψει πώς κατάφερε να συγκεντρώσει 51.452 ψήφους και να εκλεγεί Ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση.

Το βράδυ της Κυριακής όταν και οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα τα σταυροδοσίας με την εκλογή των νέων Ευρωβουλευτών, τα Κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (και όχι μόνο) έψαχναν να δουν και να βρουν ποιο είναι αυτό το πρόσωπο, μια φωτογραφία της, το βιογραφικό της ….

Τα τελευταία 24ωρα, η περίπτωσή της έχει απασχολήσει το πανελλήνιο, αναγκάζοντας και την ίδια να προβεί στις πρώτες και μάλλον τελευταίες της δηλώσεις, το βράδυ της Δευτέρας, μέσα από τη συχνότητα της Δέλτα Τηλεόρασης: «Είμαι χαρούμενη και μπορώ να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε. Είμαι σοκαρισμένη, δεν το περίμενα. Μπήκα για να βοηθήσω…δεν ξέρω πώς έγινε αυτό», είπε με φόντο το κρεοπωλείο που διατηρεί η οικογένεια στην Αλεξανδρούπολη.

Στην ερώτηση για το αν θα τη δούμε τελικώς στα έδρανα της Ευρωβουλής, δεν θέλησε να απαντήσει ακόμη, ενώ ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο να πει κάποια στιγμή περισσότερα στους δημοσιογράφους που συνεχίζουν να τηλεφωνούν ακατάπαυστα προσπαθώντας να λύσουν τον «γρίφο». «Όχι, όχι δε θα μιλήσω ξανά …» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον γιο της κυρίας Αλεξανδράκη, Αλέξανδρο, ο οποίος είπε ότι η μητέρα του έχει σοκαριστεί ευχάριστα με την εκλογή της, καθώς ήταν κάτι που δεν περίμενε. Πρόσθεσε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αναμιχθεί στα κοινά και πλέον πρέπει να δει πώς θα διαχειριστεί τις νέες συνθήκες που συνεπάγεται η εκλογή της.

Η δήλωση Βελόπουλου και η άγνοια του Εβρίτη βουλευτή του
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης 11/6 στην εκπομπή το ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων πως η οικογένεια Αλεξανδράκη διαθέτει μεγάλη μονάδα παραγωγής κρέατος και ότι η ίδια η Γαλάτω Αλεξανδράκη είναι μία μάνα, εργαζόμενη από μικρό παιδί, ακρίτας, την υποψηφιότητα της οποίας εισηγήθηκε ένας σύλλογος κτηνοτρόφων.


«Να μας συγχωρέσουν οι φίλοι μας που βάλαμε στο ψηφοδέλτιο μία μάνα, κτηνοτρόφο, ακρίτα, με σταυρό, και δεν βάλαμε ηθοποιούς, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες που δεν ξέρουν κι αγγλικά. 3 στους 4 Ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν γνωρίζουν αγγλικά. Συγνώμη που βάλαμε μία γυναίκα από την κοινωνία, που δουλεύει και παράγει πλούτο».
Πάντως, για την εκλεγείσα Ευρωβουλευτή ρωτήθηκε και ο βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης.

Μιλώντας στο radioevros είπε «δεν την έχω δει ποτέ, δεν την ξέρω. Τι να πω; Ψέματα να πω; Δεν ξέρω καν αν μένει εδώ…».
Κάποιοι αποδίδουν την ανέλπιστη επιτυχία της κυρίας Αλεξανδράκη στο γεγονός ότι το όνομά της ήταν στην κορυφή του ψηφοδελτίου, ενώ κάποιοι άλλοι πιθανολογούν την ύπαρξη κομματικής γραμμής, δίχως να δίνονται όμως περαιτέρω εξηγήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν με ενδιαφέρον να μάθουν τις αποφάσεις της κυρίας Αλεξανδράκη σχετικά με το πολιτικό της μέλλον. Και, μάλλον, περισσότερο απ’ όλους περιμένει και αγωνιά, η κυρία Ευσεβία Κιάγια, η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση του ευρωψηφοδελτίου της Ελληνικής Λύσης και σε περίπτωση παραίτησης της Εβρίτισσας κτηνοτρόφου θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα Ευρωβουλευτού. Εξάλλου, η νέα κοινοβουλευτική περίοδος είναι κοντά και ξεκινά στις 16 Ιουλίου…