Καλύφθηκε μετά από δύο χρόνια η θέση της παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Από το 2018 που συνταξιοδοτήθηκε η παιδίατρος, η θέση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας είχε παραμείνει κενή, δημιοργώντας σημαντικό πρόβλημα στις οικογένειες της περιοχής, ειδικότερα σε άπορες αλλά και σε επείγοντα περιστατικά.
Εδώ και λίγες μέρες όμως απέκτησε, επιτέλους, παιδίατρο το Κέντρο Υγείας της Ορεστιάδας, την κυρία Μουραντιάν Ναρινέ.
Η γιατρός θα εξυπηρετεί τα παιδιά οικογενειών της περιοχής όλες τις εργάσιμες ημέρες, ενώ, η ίδια, μπαίνει και στο πρόγραμμα εφημεριών της Μονάδας.
«Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, η δυνατότητα πρόσβασης σε δημόσια δομή σ΄αυτή τη σημαντική ειδικότητα, πολλών οικογενειών που δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για προσφυγή στις υπηρεσίες ιδιωτών συναδέλφων, είναι μια τεράστια ανακούφιση και οικονομική ελάφρυνση», σημειώνει εκφράζοντας και την ικανοποίησή του για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας, ο διευθυντής του, Χρήστος Παπαθανάκης.
Η παιδίατρος θα εξετάζει με ραντεβού που θα ορίζεται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία (25523 50152, 25523 50157), εκτός από τα έκτακτα περιστατικά, που θα εξετάζονται άμεσα, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη συνεννόηση.

Τεστ για κορωνοϊό και από το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Με 400 φιαλίδια δειγμάτων για covid-19 εφοδιάστηκε, σε πρώτη φάση, το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, το οποίο συγκαταλέγεται στις Μονάδες Υγείας που στο εξής θα έχουν τη δυνατότητα λήψης ρινοφαρυγγικού δείγματος σε ύποπτα για κορωνοϊό περιστατικά.
Τα δείγματα θα αποστέλλονται για έλεγχο στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, με τη δωρεά 50 rapid-tests, που παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες στο Κέντρο Υγείας ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων νομού Έβρου «Μαζί για Ζωή», υπάρχει πλέον και η δυνατότητα άμεσου ελέγχου και αποτελέσματος, για τις εξαιρετικές περιπτώσεις που η εικόνα ενός ύποπτου περιστατικού θα απαιτεί άμεση επιβεβαίωση.

«Η χρήση των γρήγορων tests θα είναι πολύ στοχευμένη», εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της πόλης, Χρήστος Παπαθανάκης. Ο ίδιος εκτίμησε πως σε σχέση με τον κορωνοϊό, «στην παρούσα φάση η περιοχή του βορείου Έβρου είναι σε πολύ καλή κατάσταση», τόνισε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή» και επανέλαβε την ανάγκη να παραμείνει ο πληθυσμός προσεκτικός και να τηρεί τα μέτρα προστασίας.

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κ. Παπαθανάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων από την παιδίατρο που ξεκίνησε να παρέχει υπηρεσίες στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, μετά από δύο χρόνια που η θέση παρέμενε κενή, αφού η προηγούμενη παιδίατρος είχε συνταξιοδοτηθεί το 2018.