Η «Δημοτική Επαναφορά» του Χρήστου Καζαλτζή σχολιάζει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας

Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ» πιστή στα όσα υποσχέθηκε στους συνδημότες, προχωρά για κάθε μέρα που ακολουθεί τη συνεδρίαση του κάθε δημοτικού συμβουλίου, στην έκδοση Δελτίου Τύπου, στο οποίο θα αναφέρει τις θέσεις της, σαν να ήταν μέλος του.


Ακούσαμε στο Δημοτικό συμβούλιο της 20ης Απριλίου 2022, τα μέλη να συζητάνε για την πλειοψηφία και την μειοψηφία που προκύπτει μετά την παραίτηση της παράταξής μας Δημοτική Επαναφορά, για τον λάθος και κακό εκλογικό νόμο, για υποδείξεις για τον χρόνο αλλά και τον τρόπο υλοποίησης παραίτησης των αναπληρωματικών μελών της παράταξής μας, για την ακύρωση ουσιαστικά της ομόφωνης απόφασης που πάρθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των δομών ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ του Φυλακίου, για την μη τήρηση των προτάσεων των δημοτικών συμβούλων που καταγράφηκαν και υιοθετήθηκαν σε προηγούμενο δημοτικό για συνεχή και ανατροφοδοτούμενο αγώνα και τέλος για το ό, τι η κυβέρνηση τρίβει τα χέρια της, γιατί με την παραίτησή μας δεν επιρρίπτουμε ευθύνες σε αυτή αλλά στον Δήμαρχο Κ. Μαυρίδη….


Τα ακούσαμε όλα αυτά, αλλά δεν ακούσαμε καμία αναφορά και από κανέναν για την επέκταση των δομών ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ, για τον τρόπο που θα ενεργήσουμε για να σταματήσουμε τις εργασίες επέκτασης που συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Κανένας δεν μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα – θέμα που τόσο καιρό απασχολεί την περιοχή μας…….


Τελικά μας απασχολεί ή ΟΧΙ;;;
· Μήπως για εσάς ήταν ένα επουσιώδες και επιδερμικό θέμα;;;
· Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να μας ενημερώστε τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες των υπουργείων που επισκεφτήκατε μόνος;;;;
· Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να πείτε την αλήθεια για την πραγματική σας θέση για το συγκεκριμένο θέμα;;;;
Εν κατακλείδι , τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουμε δει μέτρα αναπτυξιακής προοπτικής, δηλαδή μας έχουν ξεχασμένους. Αντί η κυβέρνηση να μελετήσει τα κοινωνικοπολιτισμικά χαρακτηριστικά μας , το δημογραφικό πρόβλημά μας, την ανεργία, την γεωγραφική μας θέση, την αύξηση των σχολών του Πανεπιστημίου, την μοριοδότηση για την εισαγωγή των μαθητών σε στρατιωτικές σχολές μέσω πανελληνίων λόγω παραμεθόριας περιοχής και να εργαστεί πάνω σε αυτά τα σοβαρά προβλήματά μας, αν αυτού ήρθε η κυβέρνηση να μας φορτώσει ένα επιπλέον και μεγάλο πρόβλημα….. την επέκταση τον δομών ΚΥΤ- ΠΡΟΚΕΚΑ. Και εσείς Κ. Δήμαρχε τις ακριβώς κάνατε;;;; ενώ είχατε στο πλευρό σας την στήριξη όλου του δημοτικού συμβουλίου….. δεν κάνατε απολύτως τίποτα, απλά κερδίζατε χρόνο περιμένοντας να υιοθετηθεί η ιδέα αυτή υποσυνείδητα από τους συνδημότες και να έρθει η άνοιξη για βγουν οι αγρότες στις εργασίες τους και να ξεχαστεί το θέμα.

Σε ό, τι δε, αφορά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση (δημοτικός έλεγχος) έχουμε να θέσουμε και να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Με λύπη διαπιστώσαμε για μία ακόμα φορά ότι το θέμα των δομών (ΚΥΤ-ΠΡΟΚΕΚΑ) απουσιάζει από τα προς συζήτηση θέματα! Ρωτάμε λοιπόν τη δημοτική αρχή: ποια μορφή έχει ο συνεχιζόμενος αγώνας που επικαλείται ο κ. Δήμαρχος στις συνεντεύξεις του και στα συμβούλια;
  2. Ποιες είναι οι ενέργειες που προτίθεται να κάνει και σε τι βάθος χρόνου, στο θέμα των κοιμητηρίων ορισμένων χωριών (π.χ. Αμμόβουνου), τα οποία δεν έχουν πλέον χώρο για ταφές; (Θυμίζουμε δεσμεύσεις κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις).
  3. Πότε θα λυθεί και με ποιο τρόπο το θέμα του καθαρισμού της λαϊκής αγοράς Κυπρίνου, το οποίο τέθηκε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του κώδικα των λαϊκών αγορών;
  4. Πότε θα δουν «το φως το αληθινόν» οι είσοδοι της πόλης και σημεία κεντρικών οδών όπως η Κωνσταντινουπόλεως, Ιπποκράτους , αφού για να βγεις πάνω τους από κάθετο δρόμο, πρέπει να κάνεις πρόβλεψη μέσα στο σκοτάδι;