Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης: “Όχι στις συμπτύξεις τμημάτων στα Γυμνάσια”

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων, εν μέσω της σχολικής χρονιάς, στη Β’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, στην Α’ του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, στην Α’ του Γυμνασίου Φερών, όπως και σε σχολεία άλλων Δήμων του Νομού.

Αναλυτικά την ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των γονιών του Γυμνασίου Σουφλίου που διαμαρτύρονται και εκείνοι για την σύμπτυξη τμημάτων στο Γυμνάσιο Σουφλίου.

Το «φούσκωμα» των τμημάτων με πάνω από 26 μαθητές, τη στιγμή που οι μορφωτικές (και όχι μόνο) ανάγκες των παιδιών μετά από 2 χρόνια πανδημίας απαιτούν αραίωση τμημάτων, θα είναι επιζήμια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική των συγχωνεύσεων τμημάτων και της υποβάθμισης σχολικών μονάδων, που υλοποιούν το Υπουργείο Παιδείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με σαρωτικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα των κατάπτυστων αντιεκπαιδευτικών νόμων (του 2017 και 2020), που προέβλεπαν την αύξηση του αριθμού μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί! Είναι προσωπικότητες που εμείς οι γονείς πασχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίξουμε για να έχουν ολόπλευρη μόρφωση, σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους γονείς των Γυμνασίων του Δήμου μας, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και απαιτούμε εδώ και τώρα την ανάκληση των συγχωνεύσεων και την πρόσληψη εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλα τα κενά.