Ελένη Τοπαλούδη: Στον Άρειο Πάγο οι δολοφόνοι της φοιτήτριας – Πώς προσπαθούν να σπάσουν τα ισόβια

Το έγκλημα με θύμα την Ελένη Τοπαλούδη το 2018 συντάραξε τη Ρόδο και ολόκληρη τη χώρα. Πέντε χρόνια μετά, οι δύο που καταδικάστηκαν σε ισόβια για τη δολοφονία πηγαίνουν στον Άρειο Πάγο…

Το στυγερό έγκλημα αναβιώνει με τους δύο δράστες που καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη, να πηγαίνουν στον Άρειο Πάγο. Μέσα από τους ισχυρισμούς τους, γίνεται αντιληπτό ότι θα προσπαθήσουν να ρίξουν την ποινή, ώστε σε λίγα χρόνια να ανοίξει ο δρόμος για την ελευθερία τους. Όπως έκρινε το πρωτόδικο δικαστήριο αλλά και το Εφετείο, η Ελένη Τοπαλούδη υπέφερε και βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια τους.

Ενώπιον του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου θα εκδικαστούν, εκτός απροόπτου, την 19η Σεπτεμβρίου 2023, μετά από αναβολή, οι αναιρέσεις που άσκησαν ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Στους δύο κατηγορούμενους δεν έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ο 26χρονος έχει αιτηθεί στον Αρειο Πάγο να του επιτραπεί η αυτοπρόσωπη παρουσία στη διαδικασία. Οι δύο καταδικασθέντες προσπαθούν να σπάσουν τα ισόβια για ένα στυγερό έγκλημα που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν μεταξύ άλλων τα εξής: ότι υπήρξε παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας που συνίσταται στην ανάγνωση στο δικαστήριο, επικριτικών δημοσιευμάτων σε βάρος τους.

Υποστηρίζουν ότι το Δικαστήριο δεν απάντησε σε αίτημα να ανοίξουν τα 4 ενεργά κινητά και οι 2 υπολογιστές της Ελένης Τοπαλούδη. Ότι το Δικαστήριο έλαβε υπόψιν έγγραφο που δεν αναγνώστηκε ούτε πρωτόδικα ούτε στο Εφετείο και συγκεκριμένα προανακριτική κατάθεση συγκατηγορουμένου.

Ότι εσφαλμένα, όπως λένε και τα δύο δικαστήρια ΜΟΕ και ΜΟΔ αναφέρουν ότι υφίστανται παλμικά αποτυπώματα στο σίδερο, ενώ ρητά το σχετικό έγγραφο αναφέρει ότι υπάρχει μόνο ένα αποτύπωμα και αυτό στη βάση του σίδερου, όχι στο σίδερο. Το μοναδικό αποτύπωμα ανήκει στον αλλοδαπό και όπως υποστηρίζει ο Έλληνας κατηγορούμενος έχει ανευρεθεί στη βάση της συσκευής.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε εσφαλμένη αξιολόγηση των πειστηρίων εξ αρχής και ειδικότερα ότι το Δικαστήριο δεν έλαβε υπόψιν όλα τα αποδεικτικά μέσα, δέχτηκε την κατάθεση λιμενικού ως μάρτυρα κατηγορίας και όχι βίντεο.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος διατείνεται ότι όλα τα χτυπήματα έγιναν με την ίδια ένταση και από δεξιόχειρα, ενώ ο ίδιος είναι αριστερόχειρας.