Αλεξανδρούπολη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 21 Σεπτεμβρίου για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισαν τα εργατικά σωματεία

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης την Πέμπτη 21/9, μέρα ψήφισης του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου, στις 10:30 π.μ. στο Δημαρχείο.

Σε σύσκεψη εργατικών σωματείων, συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη με θέμα «ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»μ αποφασίστηκε η πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, μέρα ψήφισης του νέου νομοσχεδίου – εκτρώματος που φέρνει η κυβέρνηση, στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Τόσο εισηγητικά από το Χρήστο Παπαδαμάκη, γραμματέα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων “Η Ενότητα”, όσο και από τις παρεμβάσεις των εκπρόσωπων των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα δόθηκε το στίγμα των όσων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο και τονίστηκε η ανάγκη το κάθε σωματείο στις λίγες μέρες που απομένουν να οργανώσει με ταχύτητα την μάχη της ενημέρωσης για τη συμμετοχή στην απεργία.

Για άλλη μια φορά αναδείχτηκε η στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Έβρου καθώς δεν ανταποκρίθηκε (έχει αναβάλλει ήδη δυο προγραμματισμένες συνεδριάσεις) στο αίτημα των εκπρόσωπων της ΔΑΣ για έκτακτη συνεδρίαση για απόφαση προκήρυξης απεργίας, όπως έχουν κάνει άλλα εργατικά κέντρα της χώρας.

Στην πλούσια συζήτηση εκτιμήθηκε η πετυχημένη παρέμβαση των σωματείων και των άλλων μαζικών φορέων που αφορούν τις διεκδικήσεις των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές και τα άμεσα μέτρα προστασίας που έχει ανάγκη ο λαός όπως τα αντιπλημμυρικά και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα.

Τέλος προγραμματίστηκε η παράδοση ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα σίτισης των κοπαδιών τους, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει η αποστολή των ειδών που συγκεντρώθηκαν για τη Θεσσαλία, με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.