Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δεύτερος γύρος με Αχτσιόγλου – Κασσελάκη στις 24 Σεπτεμβρίου

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Κασσελάκης και Αχτσιόγλου στον δεύτερο γύρο.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για την εκλογή Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Γιάννης Δρόσος.

Συνολικά προσήλθαν στις κάλπες «προς έκπληξη πολλών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρόσος, 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο 90,13% των εκλογικών τμημάτων, σε 484 τμήματα από τα 537 τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε ποσοστό 45,47% και 51.615 ψήφους.
  • Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε ποσοστό 36,21% και 41.098 ψήφους.
  • Ο Νίκος Παππάς πήρε 8,64% και 9.804 ψήφους.
  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε 8,40% και 9.534 ψήφους.
  • Ο Στέφανος Τζουμάκας πήρε 1,28% και 1.457 ψήφους.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, στο 98% των εκλογικών τμημάτων, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • Στέφανος Κασσελάκης 45,04%
  • Έφη Αχτσιόγλου 36,21%
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,77%
  • Νίκος Παππάς 8,70%
  • Στέφανος Τζουμάκας 1,28%

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους και ανακοίνωσε ότι η Εφορευτική Επιτροπή κηρύσσει επαναληπτική εκλογή μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη για την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Ανέφερε ακόμη ότι ψήφισαν 1.211 κάτοικοι εξωτερικού σε περισσότερες από 20 χώρες.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ ευχαρίστησε τις 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «που προς έκπληξη πολλών – ευχάριστη έκπληξη ελπίζω για τους περισσότερους – έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία». Είπε ότι «η μεγάλη συμμετοχή αυτή ήταν μια συμμετοχή σε εκλογή για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορά βεβαίως την προεδρική εκλογή, κυρίως όμως η συμμετοχή αυτή – έτσι τη διαβάζουμε – είναι πείσμα ενός μεγάλου μέρους της Ελλάδας που αντιστέκεται και που επιμένει να βγει η χώρα μας από λάσπες και βούρκους, να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από στάχτες και αποκαΐδια». Ο κ. Δρόσος τόνισε επιπλέον ότι «η συμμετοχή αυτή είναι η φωνή μιας κοινωνίας όπου το γενικευμένο ξεχαρβάλωμα κάθε δημόσιας δομής και φροντίδας και υπηρεσίας έχει γίνει πρόβλημα προσωπικό και οικογενειακό πολλών αν όχι όλων των Ελλήνων».

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλες και όλους που στελέχωσαν τα 537 εκλογικά τμήματα, τους τεχνικούς συνεργάτες, «στελέχη που όργωσαν τη χώρα, χωρίς την αυταπάρνηση των οποίων δεν θα μπορούσε να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα».

Ο δεύτερος γύρος

Οι νέες εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή στις 24 Σεπτεμβρίου, όπου τα μέλη του κόμματος θα προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν εγγραφεί μέχρι και σήμερα. Σημειώνεται ότι παλαιά μέλη που δεν άσκησαν σήμερα το εκλογικό τους δικαίωμα, θα μπορούν να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή.

Σημειώνεται ότι 146.635 άτομα ψήφισαν εκ των οποίων περίπου 40.000 είναι νέα μέλη.