Εκτός μηχανογραφικού το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Για μία ακόμη χρονιά μένει εκτός το Διδυμότειχο από το μηχανογραφικό που πρόκειται να συμπληρώσουν οι μαθητές των Λυκείων της χώρας, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με ΦΕΚ που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή 15/5 και στο οποίο αναρτώνται οι σχολές που πρόκειται να λειτουργήσουν φέτος στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, δεν συμπεριλαμβάνεται το τμήμα της Ψυχολογίας που επρόκειτο να λειτουργήσει, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν πληροφορίες, δημοσιεύματα και μια υφέρπουσα αγωνία μεταξύ συμπολιτών και όχι μόνο, ότι έχει χαθεί η ευκαιρία του να συμπεριληφθεί η σχολή στο φετινό μηχανογραφικό. Άλλωστε όλα έδειχναν ότι θα υπήρχε μια τέτοια κατάληξη ενώ η σχολή Νοσηλευτικής προς το παρόν κρατά την αισιοδοξία της. Παραμένει και έχει ως αριθμό εισακτέων τους 128 φοιτητές, που όμως έχουν σαν ειδική βάση εισαγωγής το 1 που είναι ένας βαθμός δυσκολίας πολύ υψηλότερος από σχολές Nοσηλευτικής μεγάλων πόλεων, κάτι που σημαίνει πως θα είναι ευκολότερο να περάσει ένας σπουδαστής στις πόλεις αυτές πρώτα, παρά να έρθει στο Διδυμότειχο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για την Ψυχολογία η περίπτωση να λειτουργήσει θεωρούνταν δύσκολη αφού δεν είχε θεσμοθετηθεί μέχρι στιγμής. Και αυτό είναι μια διαδικασία χρονοβόρα.

Σ αυτήν την περίπτωση υπήρχαν προτάσεις μελών της επιτροπής αγώνα που είχε συσταθεί, οι οποίες έλεγαν ότι έπρεπε γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να προλάβουμε την θέσπιση της κάτι που ακόμη είναι επίκαιρο. Τώρα η τοπική ηγεσία θα πρέπει να στρέψει τις ενέργειες της, ώστε με την υπάρχουσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου φέτος να θεσπισθεί η Σχολή Ψυχολογίας, αφού στο θέμα της εξεύρεσης στέγης υπάρχει η ομόφωνη πρόταση του Δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση του 3ου Δ.Σ. Διδυμοτείχου κάτι που βρίσκει σύμφωνη την ηγεσία του ΔΠΘ.

Η κοινωνία του Διδυμοτείχου παραμένει μουδιασμένη και αναρωτιέται αν θα μπορέσουν να ξεπερασθούν τα προβλήματα που προκύπτουν ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να αποκτήσει την πολυπόθητη 5η έδρα του ΔΠΘ.