Ορεστιάδα: Αναπλάθεται η Αθ. Πανταζίδου και συνδέεται με την πλατεία

Αρχοντής Αρχοντίδης: «Περνάμε από τη δέσμευση στην πράξη. Η Ορεστιάδα αλλάζει»

Εγκρίθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας , η ένταξη του έργου “Ανάπλαση Οδού Πανταζίδου και σύνδεσή της με την Πλατεία Ορεστιάδας” στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» έτους 2021, με Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 446.505,65€ εκ των οποίων 86.420,45€ είναι ο ΦΠΑ με την χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο να ανέρχεται στις 190.156,00 € και 256.349,65 € από πόρους του Δήμου.

Με την παραπάνω μελέτη προβλέπεται ανακατασκευή πεζοδρομίων με τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και δενδροφύτευση στο:

  • O.T. 31 (επί της οδού Αθ. Πανταζίδου, μεταξύ της κεντρική πλατείας και της οδού Σκρα.)
  • Ο.Τ. 35 (επί της οδού Αθ. Πανταζίδου, μεταξύ της κεντρική πλατείας και της οδού Σκρα.)
  • Ο.Τ. 30 (επί της οδού Αθ. Πανταζίδου, μεταξύ της οδού Εμ. Ρήγα και της κεντρική πλατείας)
  • Ο.Τ. 34 (επί της οδού Αθ. Πανταζίδου, μεταξύ της οδού Εμ. Ρήγα και της κεντρικής πλατείας
  • Ο.Τ. 30 (πεζοδρόμιο επί της οδού Εμ. Ρήγα, μεταξύ των οδών Αθ. Πανταζίδου και Κωνσταντινουπόλεως. «Ένα σημαντικό έργο που με την ολοκλήρωσή του και σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιούνται από τον Δήμο Ορεστιάδας στο κέντρο της πόλης βελτιώνουν ριζικά τις υποδομές προς χρήση των πολιτών και αλλάζουν ριζικά την όψη του κέντρου στον αστικό ιστό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

«Το πρώτο και ουσιαστικό βήμα έγινε και στόχος είναι μέσα στο φθινόπωρο να έχουμε και τον διαγωνισμό», δήλωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Αρχοντής Αρχοντίδης, επισημαίνοντας πως «περνάμε από τη δέσμευση στην πράξη, η Ορεστιάδα αλλάζει».