Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας η σύνδεση 45 δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο Φυσικού Αερίου

Το έργο θα εξελίσσεται μέχρι το τέλος του 2023 στην πόλη της Ορεστιάδας

Εκπρόσωπος Δ.Ε.Δ.Α.: «Το Φυσικό Αέριο θα είναι για πολλά χρόνια η πλέον ανταγωνιστική πηγή ενέργειας»

Τη σύνδεση 45 δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο Φυσικού Αερίου, που κατασκευάζεται στην Ορεστιάδα, ενέκρινε ομόφωνα το απόγευμα την Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ, Δημήτρης Αυλωνίτης, ο οποίος ενημέρωσε για την εξέλιξη του έργου στην πόλη, για τα χρονοδιαγράμματά του και για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που θέλουν να συνδεθούν με το δίκτυο.

Η πρόοδος του έργου, που βρίσκεται στο στάδιο του πρώτου τετραμήνου, χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, τόσο από τη ΔΕΔΑ όσο και από τη δημοτική αρχή, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν εχθές το άριστο κλίμα συνεργασίας και την κοινή πρόθεσή τους οι εκσκαφικές εργασίες στον κεντρικό ιστό της πόλης να είναι συντονι-σμένες, ώστε η εγκατάσταση του δικτύου να ολοκληρωθεί σύντομα και να ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις ανάπλασης που έχει προγραμματίσει ο δήμος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Αυλωνίτη, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν και οι αποκαταστάσεις του οδοστρώματος στα σημεία όπου η εγκατάσταση του δικτύου έχει ολοκληρωθεί. Το έργο θα εξελίσσεται μέχρι το τέλος του 2023, ενώ μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει και ενημερωτική εκστρατεία των κατοίκων για τις διαδικασίες σύνδεσης με το Φυσικό Αέριο, για τις οποίες η επιβάρυνση του καταναλωτή θα αφορά μόνον τη μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης και την αγορά ή μετατροπή του λέβητα.

Ο πρώτος σχεδιασμός που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου σε 95 οδούς της πόλης και οι πρώτες συνδέσεις θα μπορούν να γίνουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αναφερόμενος, τέλος, στην τιμή του Φυσικού Αερίου, ο κ. Αυλωνίτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι θα αρχίσει η αποκλιμάκωση και σταδιακά η ισορροπία θα αποκαθίσταται. «Το Φυσικό Αέριο θα είναι για πολλά χρόνια η πλέον ανταγωνιστική πηγή ενέργειας», εκτίμησε συγκεκριμένα.

Όσον αφορά το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου κατά μήκος του κάθετου άξονα του Έβρου, το οποίο έχει εξαγγελθεί και αναμένεται να εξυπηρετήσει, μεταξύ άλλων, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, ο κ. Αυλωνίτης εξήγησε πως από την πλευρά της ΔΕΔΑ έχουν ωριμάσει όλες οι ενέργειες. «Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, οπότε είναι αρκετά τα στάδια έγκρισής του».