Μ. Γκουγκουσκίδου: Δεν παραιτούμαστε – Δεν δίνουμε τις θέσεις μας στη δημοτική αρχή Μαυρίδη που αποδείχθηκε αναξιόπιστη

Τη διαδικασία που ακολουθείται αυτές τις ημέρες περιέγραψε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας Χρήστος Ορμανλίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την προηγούμενη Τρίτη, σχετικά με την παραίτηση των τριών μελών της «Δημοτικής Επαναφοράς» από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. «Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία και προχωράει», είπε ο κ. Ορμανλίδης, σημειώνοντας πως «έχουν γίνει δεκτές οι παραιτήσεις και είμαστε στη φάση που καλούμε τους επόμενους από την ίδια παράταξη. Πάμε για τον 5ο στη Δημοτική Ενότητα Ορεστιάδας και στον 2ο της Δ.Ε. Βύσσας». Υπογράμμισε δε πως η διαδικασία είναι χρονοβόρα, καθώς θα πρέπει οι επιλαχόντες της παράταξης να καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση απόρριψης της πρότασης εντός 5 ημερών, υπολείπονται ακόμα 15 άτομα στη Δ.Ε. Ορεστιάδας και άλλοι 3 στη Δ.Ε. Βύσσας.

Την παραίτηση της Δημοτικής Επαναφοράς σχολίασε και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τρεις δημοτικούς συμβούλους για τη συνεισφορά τους», είπε, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ρήση πως «η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα». «Έστω κι αν είναι χρονοβόρα, η διαδικασία θα ακολουθηθεί», σημείωσε.

Από την πλευρά της η Μ. Γκουγκουσκίδου, στην παράταξη της οποίας θα απευθυνθεί τηρώντας τη διαδικασία ο κ. Ορμανλίδης όταν απορρίψουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Επαναφοράς τις προσκλήσεις, ανέφερε σχετικά: «Επαναλαμβάνουμε την άποψή μας πως τέτοιες αποφάσεις έχουν νόημα και σκοπιμότητα μόνο όταν είναι ενιαίες, συνολικές οι παραιτήσεις. Αφού η δημοτική αρχή αρνείται κατηγορηματικά και αφού ο νόμος προβλέπει την αντικατάσταση, εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε και να δώσουμε το δήμο, τους δημότες, στα χέρια του κ. Μαυρίδη που κάθε άλλο παρά αξιόπιστα έχει αποδειχτεί ότι είναι».
Συνέχισε εκφράζοντας το σεβασμό της στην απόφαση της παράταξης του Χρ. Καζαλτζή, πρότεινε όμως να προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση οι υπόλοιποι επιλαχόντες για να προχωρήσει γρηγορότερα η διαδικασία. Για τις δομές στο Φυλάκιο, πάντως, κάλεσε τη δημοτική αρχή «να υλοποιήσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να πάψει να κωλυσιεργεί και να κρύβεται πίσω από τις αναξιόπιστες ανακοινώσεις της κυβέρνησης».