Στην Αλεξανδρούπολη ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Τριπλά εγκαίνια στις 3 Μαΐου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει στις 3 Μαΐου 2022:
α) την έναρξη εργασιών της Μονάδος (FSRU) Φυσικού Αερίου
β) την λειτουργία της Μονάδος Επεξεργασίας Απορριμμάτων και
γ) το κτίριο του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου

Στις 3 Μαΐου έρχεται και ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος

Τριπλά εγκαίνια θα έχουμε, αμέσως μετά το Πάσχα, στην Αλεξανδρούπολη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα αφιχθεί στην πρωτεύουσα του Έβρου στις 3 Μαΐου 2022.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή έναρξης εργασιών της Μονάδας Αερίου της Εταιρείας GASTRADE.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστούν σ’ αυτήν την τελετή και οι Πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας Κίριλ Πετκόφ και Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι.

Σημειώνουμε ότι η Βουλγαρική Εταιρεία BULGARTRANSGAZ είναι μέτοχος της Εταιρείας GASTRADE, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο Εταιρικό σχήμα και η Κρατική Εταιρεία των Σκοπίων NER.

Εκτός όμως από αυτήν την τελετή εγκαινίων, θα έχουμε άλλες δύο, την ίδια μέρα.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει, ύστερα από πρόσκληση του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, το νέο κτίριο του Ιωακείμειου Γηροκομείου, που έχει ανεγερθεί, δίπλα στον Άγιο Κυπριανό.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων, όπου παρέχονται υψηλής ποιότητος υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους τροφίμους του Ιδρύματος, που πραγματικά κοσμεί όχι μόνο την Αλεξανδρούπολη, αλλά και ολόκληρη την Θράκη.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα τελέσει τα Εγκαίνια της σύγχρονης Βιομηχανικής Μονάδος Επεξεργασίας και Ανακύκλωσης Απορριμμάτων, που έχει δημιουργηθεί στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και εξυπηρετεί και γειτονικούς Δήμους της Θράκης.

Επίσημη ανακοίνωση για το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη, δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Πιθανότερο είναι να τηρηθεί η Ημερομηνία της 3ηςΜαΐου 2022 και δεν θα υπάρξει αναβολή.

Τέλος, στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα έχουμε ακόμη μία σημαντική επίσκεψη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στην πόλη στις 3 Μαΐου 2022 για τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου.