Εγκαινιάστηκε η νέα τουρκική συνοριακή πύλη Pazarkule στις Καστανιές

Την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ανακαίνιση και αναβάθμιση των ελληνικών συνοριακών εγκαταστάσεων στις Καστανιές του Έβρου εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας & Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια λειτουργίας της νέας τουρκικής συνοριακής πύλης στο σημείο Καστανιές-Pazarkule, που ολοκληρώθηκε με συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, κατά την ολιγόωρη παραμονή στο νέο τουρκικό συνοριακό σταθμό, ο κος Κωνσταντινίδης συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εμπορίου Omer Bolat και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Τουρκίας Rifat Hisarciklioglu. οι οποίοι ήταν από κοινού οι διοργανωτές της τελετής εγκαινίων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης επανέλαβε τις ευχαριστίες του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη συνδρομή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ελληνική επικράτεια. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η λειτουργία σύγχρονων συνοριακών σταθμών στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν εμβαθύνει τις διακρατικές σχέσεις μόνο στο εμπορικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά συνιστά γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες.