Δ. Βαρσαμακίδης: «Προσπαθούμε ο Πολιτισμός στο δήμο μας φέτος να μη μείνει… απολίτιστος»

Πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τον Άρδα, τα Ορέστεια, την επαναλειτουργία του Ωδείου, των υπολοίπων δομών της ΔΗΚΕΠΑΟ, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, προέκυψαν από την κουβέντα στο studio του Ράδιο Μεθόριος 95,8 κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής «Ζωντανή Μεθόριος», με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΟ Δημήτρη Βαρσαμακίδη.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρσαμακίδης αναφέρθηκε στις βασικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες και με βάσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, πάντα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας.
Συγκεκριμένα:
– Το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου θα γίνει τελικά ο “Άρδας 2020”, προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα, με τοπικά σχήματα και ελεύθερη είσοδο. Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο να προστεθεί και η Παρασκευή 24/7, ως τριήμερο εκδηλώσεων, ανάλογα με τις εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία.
– Με θρησκευτικές εκδηλώσεις, απόδοση τιμών, κατάθεση στεφάνων και ομιλία θα πραγματοποιηθούν φέτος τα “Ορέστεια”, οι θεσμοθετημένες γιορτές για την ίδρυση της πόλης, χωρίς τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που περιελάμβανε το πρόγραμμα μέχρι πέρσι.
– Από 18 Μαΐου ξαναρχίζουν τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο και στα άλλα καλλιτεχνικά τμήματα της ΔΗΚΕΠΑΟ, όμως μόνο για παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών.
– Από 22 έως 30 Αυγούστου διοργανώνεται φέτος το 21ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας σε συνδιοργάνωση με το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ
– Το “Αυγουστιάτικο Φεγγάρι” στα Δίκαια είναι υπό σκέψη να πραγματοποιηθεί και φέτος στα τέλη Αυγούστου, ενώ σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι είναι αδύνατον με τις παρούσες συνθήκες να πραγματοποιηθούν οι άλλες εκδηλώσεις των χωριών, τα παραδοσιακά πανηγύρια έτσι όπως τα είχαμε συνηθίσει
– Τέλος, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων διάφοροι θίασοι που προγραμματίζουν να περιοδεύσουν το φετινό καλοκαίρι και να κάνουν μια στάση και στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ορεστιάδας.