Χωρίς παιδίατρο το Κέντρο Υγείας Δικαίων – Άμεση ανάγκη κάλυψης της θέσης

Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΚΥ Διακαίων, με την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης της παιδιάτρου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την άμεση προκήρυξη της θέσης Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Δικαίων. Έως ότου όμως προκηρυχθεί και καλυφθεί η θέση Παιδιάτρου στο ΚΥ Δικαίων (το βορειότερο ΚΥ της χώρας, Άγονο Α κατηγορίας), θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένο την παράταση της θητείας της Παιδιάτρου που υπηρετούσε έως τώρα.

Η στελέχωση ιδιαίτερα δυσπρόσιτων και άγονων περιοχών, όπως το ΚΥ Δικαίων, είναι ελλιπής και προβληματική, εξ ου και τα επικαιροποιημένα κίνητρα που ζήτησε πολύ πρόσφατα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με έγγραφό του από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Είναι συνεπώς αδιανόητο, πριν να τοποθετηθεί και να αναλάβει υπηρεσία νέος συνάδελφος σε μία θέση που θα έχει οπωσδήποτε προκηρυχθεί, να μην εγκρίνεται η παράταση υπηρεσίας συναδέλφων που μπορούν και επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτές τις περιοχές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου καλέι όλους τους Βουλευτές του Νομού αλλά και όλους τους αιρετούς εκπροσώπους και φορείς, να συνδράμουν άμεσα με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο στην προώθηση των παραπάνω αιτημάτων.
Η περιοχή εμβέλειας του ΚΥ Δικαίων περιλαμβάνει 17 χωριά με έναν μεγάλο αριθμό παιδιών που εξυπηρετούνται σε αυτό, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των μεγάλων αποστάσεων προς το ΚΥ Ορεστιάδας ή το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου .

Στο ΚΥ Δικαίων σήμερα εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση 30 πολίτες υπάρχει δλδ μια ικανοποιητική κίνηση η οποία θα γίνει προβληματική εάν εκλείψουν ειδικότητες γιατρών.

Το υπόμνημα του Ιατρικού Συλλόγου εστάλη στους βουλευτές του νομού, στην 4η ΥΠΕ ΑΜ-Θ, στον Δήμαρχο Ορεστιάδας ώστε να πάρουν γρήγορες αποφάσεις κάνοντας παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.