Τριήμερο Εκδηλώσεων από το Επιμελητήριο Έβρου και το Light Hub

Για τρεις ημέρες η Αλεξανδρούπολη μεταμορφώνεται σε κόμβο επιχειρηματικής σκέψης και καινοτομίας.

Κορυφαίοι επιχειρηματίες, ανώτερα στελέχη και ακαδημαϊκοί με διεθνή δραστηριότητα θα βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη από 3-5 Μαρτίου με σκοπό να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας “Light Hub” του Επιμελητηρίου Έβρου. Πέραν του βασικού προγράμματος αξιολόγησης των επιχειρηματικών ομάδων θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις ανοιχτές προς το κοινό.

Οι ομάδες της Β΄ σειράς του Light Hub ολοκληρώνουν το Α’ στάδιο του προγράμματος στήριξης και οι διακεκριμένοι καλεσμένοι θα συμμετέχουν ως μέντορες και κριτές, σε σειρά δραστηριοτήτων που αφορούν την πρόοδο και την εξέλιξη των ομάδων. Η αποστολή τους είναι η αξιολόγηση της πορείας των ομάδων, με σκοπό να εκτιμηθεί ο βαθμός και η φύση της περαιτέρω στήριξης από τη δομή.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες αξιολόγησης και στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Interreg SEA, θα πραγματοποιηθούν απο μέντορες του Light Hub, εκπαιδευτικές ενότητες σε επιχειρηματικές ομάδες από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας.

Το τριήμερο ξεκινά την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 17:00μμ, με την 1η  έκθεση για τη βιώσιμη μόδα στη Βόρεια Ελλάδα η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό, τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Επιμελητηρίου Έβρου και θα φιλοξενεί καινοτόμες επιχειρήσεις που εφαρμόζουν μοντέλα βιώσιμης κλωστουφαντουργίας και μόδας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε «η αξιολόγηση των ομάδων αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός της δομής στήριξης,  φιλοξενώντας επαγγελματίες και επενδυτές με αξιοθαύμαστη δραστηριότητα. Οι σημαντικοί αυτοί άνθρωποι που για δεύτερη φορά μας δείχνουν εμπιστοσύνη, μεταμορφώνουν την Αλεξανδρούπολη σε κέντρο επιχειρηματικής σκέψης και συνεισφέρουν, στο όραμα και την προσπάθεια να δώσουμε στον Έβρο και την Περιφέρεια μας μία νέα αναπτυξιακή προοπτική. Μια προοπτική βασισμένη σε καινούργιες αντιλήψεις και φρέσκιες ιδέες». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ολοκλήρωσε τη δήλωση του συμπληρώνοντας «Το τριήμερο αυτό βάζει ακόμη ένα λιθαράκι στην επίτευξη των στόχων του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ 2021-2025: Επένδυση στη Γνώση» του Επιμελητηρίου Έβρου, που έχει σκοπό να ενισχύσει την θέση της Π.Ε. Έβρου στην οικονομία της γνώσης παρέχοντας πληροφόρηση, εκπαίδευση και διασύνδεση».

Η Δομή στήριξης επιχειρηματικότητας εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» και υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.