Χίος: Ναυάγιο με πρόσφυγες

Ανείπωτη τραγωδία με τρία νεκρά παιδιά στο ναυάγιο ανοιχτά των Καρδαμύλων

Ακόμη μία τραγωδία ξεριζωμένων σημειώνεται στην χώρα μας, αφού συνέβη ένα ακόμη ναυάγιο προσφύγων, αυτήν την φορά στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων στη Χίο.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης επιχείρηση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση 14 ατόμων από δύσβατη βραχώδη περιοχή στα βορειοανατολικά του νησιού (Αμπελάκια), ενώ οι πληροφορίες έκαναν λόγο και για τρεις νεκρούς.

Τελικά, νεκρά είναι τρία ανήλικα κορίτσια ηλικίας 4,7 και 10 ετών, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο σημείο δύο με τρεις ημέρες.

Το βράδυ της Τρίτης τρία άτομα από το ναυάγιο εντοπίστηκαν στη Χίο και εκείνα ήταν που ενημέρωσαν τις αρχές για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στη δύσβατη περιοχή.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, έχουν διασωθεί 14 άτομα, 2 άνδρες, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι ένα εκ των οποίων είναι βρέφος 30 ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί 3 άτομα νεκρά. Αναζητούνται επιζώντες αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν 27 άτομα στη βάρκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα, των τριών κοριτσιών 5, 7 και 10 ετών που εντοπίστηκαν νεκρά, είχε μαζί της άλλα δύο παιδιά της τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χίου.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο. Η περιοχή είναι δύσβατη και η επιχείρηση γίνεται μόνο από την θαλάσσια περιοχή.