Αλεξανδρούπολη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο καθηγητής που συνελήφθη για ασέλγεια μαθήτριας

Σήμερα 11 Απριλίου το δικαστήριο

Σε σύλληψη μετατράπηκε τελικά η προσαγωγή του 46χρονου καθηγητή σε λύκειο της Αλεξανδρούπολης, τον οποίο κατήγγειλε 17χρονη μαθήτρια του για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της και απειλή. Αλλόκοτη συμπεριφορά διαπίστωσαν οι δημοσιογράφοι από τον καταγγελλόμενο από 17χρονη μαθήτρια καθηγητή Λυκείου, κατά την έξοδό του το μεσημέρι της Τρίτης από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, όπου προσήχθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη όταν η ανήλικη αποκάλυψε την παρενόχληση που βίωνε σε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο και την οδήγησε σε αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης, όπου υπέβαλλε τη μήνυση.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικος ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική αδεια εμφανίστηκε τη Δευτερα στο σχολειο του προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ανακατανομή των ωρών του σε αλλο εκπαιδευτικό – ανακατανομή απαραίτητη λογω της μακρόχρονης απουσίας του.

Παράλληλα, μετέβη σε τμημα διδασκαλίας και απαίτησε απο μαθήτρια κάποια χρήματα τα οποία όπως ισχυρίστηκε της τα ειχε δανείσει καθώς επίσηςπήγε να πάρει και κάποια όργανα απο το εργαστήριο φυσικών επιστημών. Η μαθήτρια έντρομη προσέφυγε και ζητησε προστασία απο την διευθύντρια από την οποία και ζήτησε να κλειδώσει την πόρτα ώστε να παρεμποδίσουν τον εκπαιδευτικό να πλησιάσει την ανήλικη.

Στη συνέχεια, κλήθηκε η αστυνομία από τους γονεις της μαθήτριας οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν ενημερωθεί. Η αστυνομία συνέλαβε τον καθηγητή που σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο εκπαιδευτικός, εις βάρους του οποίου είχε ηδη δοθεί εντολή για διενέργεια ΕΔΕ, βρισκεται ηδη εκτός σχολικού πλαισίου με προφορική εντολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εβρου, η οποία θα γίνει έγγραφη μετα την γνωμοδότηση απο το Πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ).

Υπενθυμίζεται ότι η μαθήτρια που κατήγγειλε τον καθηγητή, κατέθεσε πως ο τελευταίος από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024 την είχε θωπεύσει δύο φορές.

Αντί δηλώσεων και απαντήσεων στις ερωτήσεις,κατά την έξοδο του απο το δικαστήριο ο καθηγητής, κάνοντας τον σταυρό του μπροστά στις κάμερες, ζήτησε από τον Μητροπολίτη Άνθιμο, «να κάνει το θαύμα του», δήλωσε αθώος, κατήγγειλε «σκευωρία», τραγούδησε το «πώς να σωπάσω μέσα μου», που έχει ερμηνεύσει ο Νίκος Ξυλούρης, και αποχώρησε, καθώς αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αναβάλει για αύριο Πέμπτη, την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Ο καθηγητής που από την αρχή της χρονιάς δίδασκε Βιολογία σε μαθητές του 3ου Λυκείου της Αλεξανδρούπολης, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους να μην πλησιάζει το σχολείο αλλά και τη μαθήτρια που τον κατήγγειλε και η δίκη του θα ολοκληρωθεί σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης.