Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Πυροσβέστες πηγαινοέρχονται καθημερινά από τα Γιάννινα στον Έβρο

Οι πυροσβέστες πηγαινοέρχονται σε 24ωρη βάση Ιωάννινα – Αλεξανδρούπολη, διανύοντας συνολικά 1200 χλμ. και μετά πρέπει επιχειρήσουν στις φωτιές!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό… Ελληνικό και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, του μπάχαλου και του τρόπου που λειτουργούν το Ελληνικό Δημόσιο και όσοι λαμβάνουν αποφάσεις.

Από την επομένη της πυρκαγιάς στον Έβρο, μετακινήθηκαν από την Ήπειρο δέκα περίπου πυροσβέστες προκειμένου να συνδράμουν τους συναδέλφους τους μαζί με πέντε οχήματα.

Τα οχήματα παραμένουν στα πύρινα μέτωπα στον Έβρο, οι πυροσβέστες όμως πηγαινοέρχονται σε 24ωρη βάση Ιωάννινα – Έβρο!!!

Τα δέκα άτομα που κρίθηκε ότι πρέπει να συνδράμουν, φεύγουν με όχημα το απόγευμα από τα Ιωάννινα, φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη, από κει πηγαίνουν στα σημεία που πρέπει να επιχειρήσουν και με την συμπλήρωση του 24ωρου επιστρέφουν στα Γιάννινα από όπου ήδη έχουν φύγει άλλοι δέκα για να τους αντικαταστήσουν, διανύοντας συνολικά 1.200 χλμ.

Και μετά αναρωτιόμαστε τι μας φταίει για το μαύρο μας το χάλι…

Το πιο απλό πράγμα του κόσμου θα ήταν η δύναμη των δέκα ατόμων ή των δεκαπέντε αν απαιτείται να διαμείνει στην περιοχή ώστε να εξοικονομηθούν ανθρώπινοι πόροι και να αποφευχθούν έξοδα μετακίνησης και το άσκοπο πήγαινε – έλα. Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου το ταξίδι είναι πολύωρο.

Την καθημερινή μετακίνηση των πυροσβεστών καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου. Σε ανοιχτή της επιστολή που απευθύνει στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ζητά να λάβει τέλος ο παραλογισμός.

«Εδώ και 10 ημέρες από την έναρξη της μεγάλης πυρκαγιάς στον Έβρο έχουμε αλλαγές του προσωπικού, διανύοντας σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ αποστάσεις άνω των 1.200 χλμ συνολικά οδηγώντας μάλιστα τις πρώτες ημέρες τις πυρκαγιάς το όχημα αλλαγής οι ίδιοι οδηγοί που θα αναλάμβαναν τα πληρώματα, απαιτώντας δε οι συνάδελφοι να αποδώσουν και έργο μετά από τόση καταπόνηση. Αλήθεια οδήγησε ποτέ κανείς τόσα χιλιόμετρα να δει πως είναι με όλη αυτή την καταπόνηση από τις πυρκαγιές και τις υψηλές θερμοκρασίες; Θα νιώθατε ασφάλεια αν επιβαίνατε σε ένα τέτοιο όχημα; Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για στέγαση και διπλά πληρώματα λόγω τις απόστασης; Ας δεχθούμε το γεγονός της αναστάτωσης των πρώτων ημερών ως ελαφρυντικό… ύστερα όμως από τόσες ημέρες πραγματικής εξόντωσης του προσωπικού δεν χωράει καμία δικαιολογία. Συνεχίζετε το ρίσκο του ατυχήματος, δεν είμαστε αναλώσιμοι…» αναφέρεται στην επιστολή.

Η Ένωση Πυροσβεστών ζητά από όλους τους αρμόδιους να προστατεύσουν το προσωπικό πριν γίνει κάποιο δυστύχημα.