Αλεξανδρούπολη: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι – «Μετράμε πάνω από 4.000 καμένα αιγοπρόβατα»

Έχουν καταστραφεί 50 ποιμνιοστάσια – «Οι αποζημιώσεις θα πρέπει να δοθούν άμεσα» είπε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος εξέφρασε τους φόβους του για πλημμυρικά φαινόμενα τον χειμώνα

Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που καίει για δέκατη ημέρα σήμερα στην Αλεξανδρούπολη είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 50 ποιμνιοστάσια και να χάσουν τη ζωή τους 4.000 αιγοπρόβατα.

«Καταστραφήκαμε, ήδη μετράμε πάνω από 4.000 καμένα αιγοπρόβατα, ενώ αγνοούνται πάρα πολλά… Έχει καεί όλος ο βοσκότοπος, έχει καεί ολόκληρη η περιοχή και δεν έχουν πού να τα βοσκήσουν… Όλο αυτό δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο κόστος στους κτηνοτρόφους», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κώστας Δουνάκης, υπογραμμίζοντας πως «οι αποζημιώσεις θα πρέπει να δοθούν άμεσα».

Φόβοι για πλημμύρες τον χειμώνα

Μιλώντας γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν μετά την φωτιά, ο κ. Δουνάκης εξέφρασε τους φόβους του για πλημμυρικά φαινόμενα τον χειμώνα, θέμα, το οποίο θα θέσει υπόψη στην σημερινή συνάντηση, που θα έχει με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

«Το πρόβλημα δεν είναι να αποζημιώσουμε τώρα το ζωικό κεφάλαιο ή να καλύψουμε ένα μήνα τις ζωοτροφές. Το πρόβλημα έρχεται από εδώ και πέρα, γιατί με αυτήν την μεγάλη πυρκαγιά, που καίγεται στον ορεινό όγκο, θα καταλήξει τον χειμώνα να έχουμε πλημμύρες, πλημμύρες, οι οποίες θα καταλήγουν στον ποταμό της Μάνθιας στον ποταμό του Λουτρού θα έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, από την στιγμή που δεν θα υπάρχει δάσος στα ορεινά και οι βροχές θα κατεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα», είπε ο κ. Δουνάκης και κατέληξε λέγοντας πως «Η πρότασή μας στην συνάντηση, που θα έχουμε σήμερα με το κυβερνητικό κλιμάκιο θα είναι, να δοθεί λύση στο κομμάτι με τα πλημμυρικά φαινόμενα, γιατί σε αγροτικές καλλιέργειες σε ποιμνιοστάσια, που βρίσκονται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, στον κάμπο τον χειμώνα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».