Σε έξαρση οι απόπειρες τηλεφωνικών εξαπατήσεων στον Έβρο

Για άλλη μια φορά έξαρση στις απόπειρες εξαπατήσεων μέσω τηλεφώνου παρατηρήθηκε την Τρίτη σε ολόκληρο το νομό Έβρου με πολλούς πολίτες να καταγγέλλουν πως δέχτηκαν τηλέφωνα από επίδοξους απατεώνες Πρόκειται κατά κύριο λόγο για απόπειρες εξαπατήσεις μέσω τηλεφώνου, όπου άγνωστοι καλούν και ζητούν χρηματικά ποσά με πρόσχημα δήθεν εμπλοκή συγγενούς του υποψήφιου θύματος σε τροχαίο.

Συνήθως οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες και προφασιζόμενοι ότι συγγενής τους (κόρη/γιος ή ανιψιός/ανιψιά συνηθέστερα) ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, ζητούν χρηματικά ποσά είτε για να αποφευχθούν οι νόμιμες ποινικές συνέπειες είτε για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης. Καλό είναι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώσουν τους οικείους τους για τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και αν συμβεί στους ίδιους να καλούν άμεσα το 100.

Σημειώνεται πως πρόσφατα με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση από αστυνομικούς στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη,το χρονικό διάστημα από 17 έως και 24-7-2023 με θέμα την προστασία των πολιτών από τις απάτες. Καταρτισμένοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις σε πολιτιστικά κέντρα και χώρους όπου συγκεντρώνονται πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι, με θέμα την προστασία των πολιτών από τις απάτες.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειάς μας, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν ώστε να προστατεύονται από τους επιτήδειους.

Ειδικότερα, 43 καταρτισμένοι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας), μετέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε 36 χώρους που συγκεντρώνονται κυρίως ηλικιωμένοι (Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Πολιτιστικά Κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος), όπου πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις – παρουσιάσεις, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 1000 συμπολίτες μας. Μετά το τέλος των διαλέξεων ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους πολίτες, με σκοπό την κατανόησ