Ξεκινούν έργα αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δήμους Ορεστιάδας και Σουφλίου μέσα από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Με θολωτό «μπαλόνι» θα στεγαστούν τα γήπεδα τένις στη Ν. Ορεστιάδα

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» της πράξης:
«Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ορεστιάδας» προϋπολογισμού 501.136,08 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ορεστιάδας.
Η πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1:
«Προμήθεια υλικών για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων του δημοτικού αθλητικού κέντρου Ορεστιάδας» προϋπολογισμού 268.115,28 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ορεστιάδας (Ν. Έβρου).

ΥΠΟΕΡΓΟ 2:
«Προμήθεια και εγκατάσταση θόλου στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας» συνολικού προϋπολογισμού 233.020,80 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ορεστιάδας (Ν. Έβρου).
«Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προσπάθεια εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ορεστιάδας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Στο Σουφλί

Με το ποσό των 530.000€ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Σουφλίου για την ένταξή του στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II”, στο πλαίσιο της πρόσκλησης έργου για την “Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων”.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν:

α) εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα σε τρία γήπεδα 5Χ5 στους οικισμούς Σουφλίου, Δαδιάς και Αμορίου.

β) εγκατάσταση ελαστοσυνθετικού τάπητα, μπασκετών και διαχωριστικού φιλέ ( βόλλεϋ) σε πέντε γήπεδα μπάσκετ, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σουφλίου, στην πλατεία Μεσοχωρίου Σουφλίου, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Τυχερού, στη λίμνη Τυχερού και στο νηπιαγωγείο Αγριάνης. Στα γήπεδα μπάσκετ της πλατείας Μεσοχωρίου Σουφλίου και της λίμνης Τυχερού, θα τοποθετηθεί και ηλεκτροφωτισμός.
Ακόμη θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή ενός διπλού γηπέδου αντισφαίρισης, στη Δ.Ε. Σουφλίου, με βάση τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές και διαστάσεις, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής αγώνων.

Τέλος, θα κατασκευαστεί ένα καινούριο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Σουφλίου. Ταυτόχρονα προετοιμάζεται και νέα μελέτη με σκοπό τη συντήρηση και επισκευή και των υπόλοιπων υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σουφλίου.