Ξεκινάει η ανακατασκευή της Ιρλανδικής διάβασης Καστανεών

Υπογράφτηκε η σύμβαση ύψους 665.000€

Υπογράφηκε χθες Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, η σύμβαση για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης της Ιρλανδικής διάβασης του Άρδα στις Καστανιές με αρχικό προϋπολογισμό 665.000€.
Η Ιρλανδική διάβαση Καστανεών είχε καταστραφεί τον Ιούνιου του 2019 και έπειτα από πολλές αντιπαραθέσεις αρμοδίων ο Δήμος Ορεστιάδας είχε εξασφαλίσει κάποια χρήματα για την επιδιόρθωσή της, όμως δεν επαρκούσαν για την διεκπεραίωση του έργου. Πλέον όμως εξασφαλίστηκαν 665.000€ με τη νέα σύμβαση με την εταιρεία ΔΑΓΡΕΣ ΑΤΕ και τα έργα ανακατασκευής ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει:

  1. Την ανακατασκευή του σώματος της Ιρλανδικής διάβασης σε μήκος 75μ. , πλάτος καταστρώματος κυκλοφορίας 7,0μ. και πλάτος βάσης 12μ.
  2. 2. Την κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης στα ανάντη της ροής του ποταμού (δυτικά της διάβασης) σε μήκος 20μ. και πλάτος 76μ.
  3. Την κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης στα κατάντη της ροής του ποταμού (ανατολικά της διάβασης) σε μήκος 60μ. και πλάτος 76μ.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα αποκατασταθεί η οδική διασύνδεση της Κοινότητας Καστανεών με αυτή των Μαρασίων, που είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες των Καστανεών.