Το Υπουργείο Παιδείας έκλεισε το δημοτικό σχολείο Γονικού

Για «αναλγησία» κάνουν λόγο οι γονείς και καλούν το υπουργείο «να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο»

Την άμεση επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου Γονικού του δήμου Σουφλίου, η λειτουργία του οποίου ανεστάλη με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ζητούν οι κάτοικοι του χωριού, που διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό των επτά μαθητών του σχολείου από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Όπως επισημαίνουν σε επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, το σχολείο δεν άνοιξε φέτος, με αποτέλεσμα οι λίγοι μαθητές του Γονικού και τεσσάρων ακόμα απομακρυσμένων οικισμών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, να μην έχουν αρχίσει τα μαθήματά τους.
Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν, η λύση της μεταφοράς των μαθητών στο δημοτικό σχολείο της Ρούσσας δεν μπορεί να υποστηριχθεί, αφού δεν υπάρχει συγκοινωνία και οι γονείς θα πρέπει να επωμιστούν μία υποχρέωση που ανήκει στην πολιτεία.
Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται από τον περασμένο Απρίλιο το οδικό δίκτυο της περιοχής, θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η χρήση του, ειδικά κατά τους επερχόμενους χειμερινούς μήνες.
Οι κάτοικοι του Γονικού και οι γονείς των μικρών μαθητών κάνουν λόγο στην επιστολή τους για «αναλγησία» και καλούν το υπουργείο Παιδείας «να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να άρει την απόφαση αναστολής λειτουργίας του σχολείου».
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται με ανακοίνωσή της και η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Σουφλίου, καλώντας την κυβέρνηση «να εξασφαλίσει το δικαίωμα της μόρφωσης σε όλους τους μαθητές» και να δώσει λύση «με τον πιο πρόσφορο και ασφαλή τρόπο».

ert.gr