«Η νέα λίστα Πέτσα χτύπημα στη Δημοκρατία και την Ενημέρωση»

Ομιλία της Βουλευτή Έβρου Νατάσας Γκαρά για Ν/Σ για πληγέντες από «Ιανό»  και τη νέα «λίστα Πέτσα»

Τη συμπαράστασή της προς τους πολίτες που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής η Βουλευτής Έβρου και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Ταυτόχρονα κατέκρινε σφόδρα την Κυβέρνηση για την επιλογή εν μέσω πανδημίας και μιας δραματικής κατάστασης για την ελληνική οικονομία, να χαρίσει με το παρόν νομοσχέδιο εκατομμύρια μέσω φοροαπαλλαγών στους μεγαλοεπιχειρηματίες και, βεβαίως, να προσφέρει νέα «λεφτόδεντρα» προς τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας με νέα «λίστα Πέτσα» για να εξαγοράσει πολιτική στήριξη. «Πανικόβλητη η Κυβέρνηση από τις συνεχόμενες αποτυχίες εξαγοράζει, με δημόσιο χρήμα, πολιτική στήριξη και κάλυψη. Πληρώνει το ψέμα, τις χυδαίες επιθέσεις σε πολιτικούς αντιπάλους. Φιμώνει τη διαφορετική άποψη. Πληρώνει για να κρύβει ειδήσεις, να παραποιεί την αλήθεια. Να δημιουργεί μία νέα εικονική πραγματικότητα» είπε.

Η κα Γκαρά τόνισε, επίσης, πως η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την Κυβέρνηση είναι καταστροφική και αυτό φαίνεται στον κλάδο της εστίασης, στον πολιτισμό, στην εργασία, παντού. «Νομοθετείτε σαν να έχετε πάρει απόσταση από την ελληνική πραγματικότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Δώσατε 534 ευρώ επίδομα στους πληγέντες του Ιανού αλλά χαρίσατε 35 εκατομμύρια στα ΜΜΕ και τώρα δίνετε και άλλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο Νόμος υποχρεώνει τα κανάλια να μεταδίδουν δωρεάν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου , ιδίως για θέματα Υγείας, Πρόνοιας κλπ. Όμως η Κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει με το άρθρο 11 του παρόντος νομοσχεδίου και τη νέα «λίστα Πέτσα» να εξαγοράσει από τα ΜΜΕ πολιτική στήριξη σημειώνοντας πως «όταν όλη η κοινωνία έχει βάλει πλάτη με μεγάλο κόστος, γιατί δε ζητάτε από τα κανάλια να βάλουν πλάτη ως υποχρεούνται από τον Νόμο;».

Υπενθύμισε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέσπιση μιας συνολικής στρατηγικής ενίσχυσης των ΜΜΕ, του Κεντρικού και Περιφερειακού Τύπου, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, θέτοντας κανόνες δεοντολογίας και διαφάνειας και θωρακίζοντας τον πλουραλισμό, τις συνθήκες εργασίας και την ενημέρωση.