Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ορεστιάδα

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, το πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων στον Δήμο Ορεστιάδας,ως εξής:

  • Γενικός σημαιοστολισμός από 26 μέχρι και 28/10/2022 αντίστοιχα.
  • Φωταγώγηση των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, των οδών, ιδιωτικών καταστημάτων, πλατειών, οικιών της πόλης, Οικισμών, Συνοικισμών, Τοπικών Κοινοτήτων, κατά τις βραδινές ώρες της 26ης έως και 28ης Οκτωβρίου 2022.

Α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Παρασκευή 27
Οκτωβρίου 2023
11:30 Απόδοση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαθητές και μαθήτριες σχολείων συνοδεία των εκπαιδευτικών τους καθώς επίσης και από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Συλλόγους, παρουσία των αρχών με καθορισμένη τάξη και την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ορεστιάδας. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Αποχώρηση των τμημάτων. (Η εκφώνηση για την κατάθεση στεφάνων θα γίνει από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας κ. Σκαρλατίδη Αθανάσιο).

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023
7:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της πόλης. Η φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίσει θούρια και εμβατήρια.
8:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική Πλατεία της Ορεστιάδας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονική του Δήμου.
10:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Άγιων Θεοδώρων και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας κ. Ξηρομερίτου Μαρία, ως εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στον Ιερό Ναό Άγιων Θεοδώρων, τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονική του Δήμου Ορεστιάδας
11:00 Δεξίωση Δημάρχου για τους εκπροσώπους των Αρχών
11:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από: Δήμαρχο Ορεστιάδας Εθνικό Κοινοβούλιο – Εκπρόσωπο ΒουλήςΕκπρόσωπος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ Ν. Έβρου Εκπρόσωπος Κόμματος «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος» Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης – ο Εκπρόσωπος Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς Ορεστιάδας Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Εθνική Αντίσταση Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Εκστρατευτικών Σωμάτων Μέσης Ανατολής Ριμινιτών Ιερολοχιτών Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Έβρου – Παράρτημα Διδ/χου Ερυθρό Σταυρό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κπρόσωπος του Δημ. Συμβουλίου Νεολαίας του Δ. Ορεστιάδας Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στο χώρο του Ηρώου τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονική του Δήμου Ορεστιάδας.

12:00 Παρέλαση μπροστά από το χώρο των επισήμων στην οδό Κων/λεως της Ν. Ορεστιάδας με κατεύθυνση από Ν προς Β της μαθητικής νεολαίας, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού των Πολιτιστικών Συλλόγων και Στρατιωτικών τμημάτων.Οι θέσεις των επισήμων θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία και στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Κων/λεως και Β. Κων/νου.
17:00 Υποστολή της σημαίας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Τμήμα και η φιλαρμονική του Δήμου Ορεστιάδας.

Τελετάρχες ορίζονται:
α) στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων οι κυρίες Βερατλή Ζουμπουλία και Φωτιάδου Ελευθερία, υπάλληλοι του Δήμου Ορεστιάδας καθώς και Αξιωματικός του Στρατού. β) στο χώρο του Ηρώου στην Ν. Ορεστιάδα οι κύριοι Γκαρίλης Κων/νος (Εκφώνηση Στεφάνων) και Παπαζήσης Κων/νος (Επίδοση Στεφάνων), υπάλληλοι του Δήμου Ορεστιάδας καθώς και Αξιωματικός του Στρατού. γ) στο χώρο του Δημαρχείου οι κυρίες Μωρίδου Γεωργία και Τσομπανίδου Δήμητρα, υπάλληλοι του Δήμου Ορεστιάδας, καθώς και Αξιωματικός του Στρατού. δ) επίδοση στεφάνων από τον κ. Παπαζήση Κων/νο. ε) η εκφώνηση για την κατάθεση των στεφάνων θα γίνει από τον κ. Γκαρίλη Κων/νο. στ) στο χώρο της παρέλασης οι κύριοι Παπαζήσης Κων/νος και Γκαρίλης Κων/νος, υπάλληλοι του Δήμου Ορεστιάδας, καθώς και Αξιωματικός του Στρατού. ζ) συντονιστές μαθητικών τμημάτων παρελάσεωνορίζονται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σκαρλατίδης Αθανάσιος και του 1ου Λυκείου Ορεστιάδας κ. Φιλιππίδης Αθανάσιος. η) τελετάρχης Λεπτής ορίζεται η κα. Καραφωτίου Μαρία.

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΛΕΠΤΗΣ
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023
7:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας. Έναρξη Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος.
10:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.
Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον του Συνοικισμού Λεπτής. Σχολική γιορτή και κατάθεση στεφάνων από:Δήμο Ορεστιάδας Νηπιαγωγείο
10:45 Παρέλαση στον Κεντρικό δρόμο του Συνοικισμού Λεπτής από μαθητές του Νηπιαγωγείου.
11:00 Δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεπτής.
Στην Λεπτή τελετάρχης ορίζεται η κα. Καραφωτίου Μαρία, υπάλληλος του Δήμου Ορεστιάδας.

Β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΥΣΣΑΣ
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023
7:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
8:00 Έπαρση σημαίας από Τμήμα Στρατού στο χώρο μπροστά από τα Δημοτικά
10:15 Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Νέας Βύσσας.
10:30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό.
10:45 Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από την Δασκάλα Ν. Βύσσας κα Σαββίδου Χρυσούλα.
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον
11:15 Κατάθεση στεφάνων από: α) Δήμο Ν. Βύσσας, β) Κοινότητα Ν. Βύσσας, γ) Στρατό, δ) Αστυνομία Ν. Βύσσας, ε) ΚΑΠΗ Ν. Βύσσας, στ) Γεν. Λύκειο Ν. Βύσσας, ζ) Γυμνάσιο Ν. Βύσσας, η) Δημοτικό Σχολείο Ν. Βύσσας, θ) Νηπιαγωγείο Ν. Βύσσας, ια) Παιδικό Σταθμό Ν. Βύσσας, ιβ) Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Βύσσας, ιγ) Σύλλογο Γυναικών Ν. Βύσσας, ιδ) Εθελοντική Ομάδα Ν. Βύσσας.
11:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ:
Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, Στρατός.
11:45 Χοροί από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου Νέας

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΥΛΗΣ
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023
7:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών
9:30 Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό Αγ Δημητρίου.
10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου.
10:20 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023
7:00 Θα σημάνει χαρμόσυνα η καμπάνα της εκκλησίας.
8:00 Έπαρση σημαίας από τμήμα Στρατού στο χώρο μπροστά από τα Δημοτικά Καταστήματα.
10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
10:20 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων.
10:30 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ από: α) τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστανέων, β) τον Αστυνομικό Σταθμό, γ) τον Προϊστάμενο Τελωνείου, δ) τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καστανέων, ε) τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΖΙΩΝ
7:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
8:00 Έπαρση σημαίας από Τμήμα Στρατού στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό
10:00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ.
10:10 Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Ριζίων κο. Τσάμογλου Δημήτριο.
10:20 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων.
10:30 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ, α) τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ριζίων, β) το Στρατό, γ) το Γυμνάσιο Ριζίων, δ) το Δημοτικό Σχολείο Ριζίων, ε) το Νηπιαγωγείο Ριζίων.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
10:45 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ:
Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο.
18:00 Υποστολή σημαίας από Τμήματα Στρατού.

Γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΙΝΟΥ
10:00 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο
των ηρώων από όλες τις Τοπικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.
10:45 Πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Γυμνασίου Κυπρίνου κα. Παυλίδου Αθηνά.
11:00 Παρέλαση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων τμημάτων της μαθητικής νεολαίας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
και του Στρατού.

Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ
8:30 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου από το
άγημα Στρατού.
10:15 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δικαίων. Πανηγυρικός της ημέρας εντός του Ιερού Ναού με ομιλητή τον εκπαιδευτικό του Λυκείου Δικαίων κο. Σπυριδόπουλο Αριστοτέλη και αναπληρώτρια την κα. Σπυροπούλου Παρασκευή.
Επιμνημόσυνη Δέηση. Τήρηση ενός λεπτού σιγής.Κατάθεση στεφάνων από: α) Δήμος Ορεστιάδας. β) Κοινότητα Δικαίων. γ) Τακτική Διοίκηση 21ου Συντάγματος Πεζικού. δ) Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων. ε) Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δικαίων. στ) Γενικό Λύκειο Δικαίων. ζ) Γυμνάσιο Δικαίων. η) Δημοτικό Σχολείο Δικαίων. θ) Νηπιαγωγείο Δικαίων. ι) Παιδικός Σταθμός Δικαίων.
11:00 Παρέλαση προ των επισήμων με την ακόλουθη σειρά: α) Παιδικός Σταθμός β) Νηπιαγωγείο γ) Δημοτικό Σχολείο δ) Γυμνάσιο ε) Γεν. Λύκειο στ) Τμήματα Στρατού ε) Φιλαρμονική.
19:00 Υποστολή της Σημαίας.