Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης στο επίκεντρο συνάντησης Κελέτση – Ζαμπούκη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι (19/2) στο γραφείο του, ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, με θέμα την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη.

Αναγκαιότητα ένα νέο Δικαστικό Μέγαρο στην πόλη


Ο Βουλευτής και ο Δήμαρχος, έθεσαν στον Υπουργό την ανάγκη η πρωτεύουσα του Έβρου να αποκτήσει ένα τέτοιο Μέγαρο, που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου, του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Αλεξανδρούπολης και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες απονομής της δικαιοσύνης.

Όπως είναι γνωστό, σήμερα οι υπηρεσίες του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου είναι διάσπαρτες και το παλιό Δικαστικό Μέγαρο, δε μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο των υπαλλήλων, των δικαστών, των δικηγόρων, όσο και των πολιτών.

Είχε προηγηθεί προεργασία για το ζήτημα

Σημειώνεται ότι είχε ήδη προηγηθεί προεργασία για το θέμα, με συνάντηση του Βουλευτή με τον Υπουργό, πριν από λίγες μέρες. Είχε συζητηθεί επίσης, στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας του κ. Κελέτση με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

Ο Υπουργός, αποδέχθηκε το αίτημα και ζήτησε να του υποβληθεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο σχετικός φάκελος.