Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπόικο Μπορίσοφ στην Αλεξανδρούπολη για το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας

Στην Αλεξανδρούπολη πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας. Για το λόγο αυτό θα παραβρεθούν στην πρωτεύουσα του Έβρου ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ. Το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στο Ξενοδοχείο Grecotel Astir Egnatia, για πρώτη φορά εκτός των πρωτευουσών των δύο κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ατζέντα της συνάντησης των δύο Πρωθυπουργών περιλαμβάνει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή, ενώ αναβαθμίζεται και ο γεωστρατηγικός ρόλος της πόλης, φιλοξενώντας μια τόσο υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας διπλωματική συνάντηση.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση που απέστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου θα ακολουθήσει υπογραφή διμερών συμφωνιών και δηλώσεις του Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, και του Βούλγαρου ομολόγου του, κ. Borissov, προς τα ΜΜΕ, ενώ επισημαίνεται ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας θα καλυφθεί τηλεοπτικά με pool από την ΕΡΤ.