«Το μαγικό ταξίδι του μεταξοσκώληκα»: Δημιουργικό εργαστήρι στο Μουσείο Μετάξης

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Morus» στο Μουσείο Μετάξης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 (ώρες 09:30 και 11:00), το δημιουργικό εργαστήρι «Το μαγικό ταξίδι του μεταξοσκώληκα», για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Αρχοντικό Μπρίκα, στο Σουφλί.

Αρχικά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην περιοδική έκθεση και να γνωρίσουν τον κύκλο ζωής ενός μεταξοσκώληκα. Στη συνέχεια, μέσα από μια σειρά κατασκευών, τα παιδιά θα προσπαθήσουν να κατηγοριοποιήσουν όσα άκουσαν και να δημιουργήσουν τη δική τους μακέτα με όλα τα στάδια της σηροτροφίας ή κρεμαστό διακοσμητικό εμπνευσμένο από τον κύκλο ζωής του μεταξοσκώληκα. Τέλος, θα υφάνουν το δικό τους κουκούλι.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Morus» (20/12/23-30/06/24) παρουσιάζει έργα των εικαστικών Hanna NorrnaΕιρήνης Γκόνου και Κλεοπάτρας Τσαλή, τα οποία αναδεικνύουν καλλιτεχνικές, κοινωνικές, ιστορικές και οικολογικές διαστάσεις του μεταξιού, ξεκινώντας από την οικιακή σηροτροφία μέχρι και την ύφανση.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.

Το εργαστήρι θα διαφοροποιηθεί ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Μετάξης, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).