Το Γενικό Λύκειο Τυχερού αναγορεύτηκε ως «Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Σε “Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” ανακηρύχθηκε το Γενικό Λύκειο Τυχερού στο πλαίσιο προγράμματος, απευθυνόμενο και βασισμένο στην ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τους θεσμούς, τον τρόπο και τη λειτουργία των ευρωπαϊκών οργάνων.

Το Γενικό Λύκειο Τυχερού, κατά το σχολικό έτος 2020-21, συμμετείχε για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα EPAS, μέσω μιας σειράς δράσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης και την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι παραπάνω δράσεις κατατέθηκαν προς αξιολόγηση στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Γενικό Λύκειο Τυχερού είχε την τιμή να αναγορευθεί για δεύτερη φορά “Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. Παράλληλα, οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, τιμήθηκαν με τον τίτλο του Junior Ambassador και Senior Ambassador αντίστοιχα, αναλαμβάνοντας να συνεχίσουν την εκστρατεία ενημέρωσης της σχολικής και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας σε ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης έκανε η Ευρωβουλευτής, η κ. Μαρία Σπυράκη, η οποία ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την προώθηση της κυκλικής οικονομίας αλλά και για τη λειτουργία των θεσμών.

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τους σκοπούς και την αξία του προγράμματος και ανάλογων εκπαιδευτικών δράσεων.

Στην εκδήλωση απονομής τιμητικών διπλωμάτων στους Junior Ambassadors μαθητές και τους Senior Ambassadors εκπαιδευτικούς της δράσης, παρέστη ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού, Δημήτριος Δαρούσης, η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Τυχερού, Ζωή Κανίδου, ο συντονιστής του προγράμματος, Χρήστος Τσαπάνης, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ευχάριστη έκπληξη η πρόσκληση της Ευρωβουλευτού για επίσκεψη των μαθητών και εκπαιδευτικών του προγράμματος στις Βρυξέλλες για δια ζώσης ενημέρωση και ξενάγηση στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες.