Τιμήθηκε στην γενέτειρά του το Διδυμότειχο, ο ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου

Στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – REDRIVER»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του 13ου Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – REDRIVER στο Διδυμότειχο το περασμένο Σάββατο . Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο Δημοτικό Κινηματογράφο της πόλης, με σκοπό να παρακολουθήσει την τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του ηθοποιού και συντοπίτη κ. Χρήστου Στέργιογλου.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Πρόεδρος του Κ.Π.Α.Π.Ν.Π. ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ Διδυμοτείχου κ. Λεωνίδας Γεωργιάδης, εκπρόσωποι των Βουλευτών της ΝΔ κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη και του ΣΥΡΙΖΑ κας Αναστασίας Γκαρά, εκπρόσωποι συλλόγων, όπου κατά την διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης παρακολούθησαν μαζί με το κοινό την προβολή των δύο ταινιών του ηθοποιού που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ στηρίχτηκε οικονομικά από τους επαγγελματίες του Διδυμοτείχου και οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στους χορηγούς της πρώτης δράσης του φεστιβάλ για το 2022. Πολύ σημαντική ήταν επίσης η ανταπόκριση των ΜΜΕ της Θράκης με τις θετικές αναφορές τους στην εκδήλωση.


Την έναρξη της βραδιάς έκανε ο κ. Χρήστος Γκρέμος με μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι. Η παρουσίαση της πορείας του ηθοποιού έγινε από την κα Ζωή Πασχαλίδου, ως συμμαθήτριας του ηθοποιού, η οποία ήταν η ιδιοκτήτρια κινηματογράφου για πολλά χρόνια στο Διδυμότειχο. Έγιναν αναφορές σε σημαντικές διακρίσεις του ηθοποιού, στις συμμετοχές του στο θέατρο και ιδιαίτερα στο αρχαίο θέατρο, την παρουσία του σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους στην τηλεόραση, στην εκπαίδευση σε σχολές, στη συμμετοχή του σε διεθνείς επιτροπές κινηματογράφου κ.α., καθώς και σε γεγονότα της ζωής του στο Διδυμότειχο. Προβλήθηκαν εικόνες από φωτογραφικό αρχείο και ήταν ιδιαίτερα έντονη η χαρά και η συγκίνηση των παρευρισκομένων. Στην εκδήλωση συμμετείχε κι ένας από τους δυο σκηνοθέτες της ταινίας “A La Carte” ο κ. Ταξιάρχης Δεληγιάννης, διακεκριμένος συνεργάτης του ηθοποιού.
Την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον κ. Χρήστο Στέργιογλου έκανε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ως μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολύχρονης προσφοράς του στις τέχνες και το θέατρο. Τα αναμνηστικά αναγνώρισης απένειμε ο εκπρόσωπος του φεστιβάλ κ. Σωτήρης Μάρκου στον σκηνοθέτη κ. Ταξιάρχη Δεληγιάννη, για την προβολή της ταινίας και στον κ. Χρήστο Γκρέμο για την μουσική επιμέλεια αλλά και την συμμετοχή του στο φεστιβάλ. Τέλος, ο Πρόεδρος Κ.Π.Α.Π.Ν.Π. ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ κ. Λεωνίδας Γεωργιάδης στην κα Ζωή Πασχαλίδου για την παρουσίαση της εκδήλωσης καθώς και την διαρκή προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου.


Ο κ. Στέργιογλου μίλησε για την παιδική του ηλικία στο Διδυμότειχο, τους γονείς του, το σχολείο, την γειτονιά του, τους φίλους του καθώς και για την ζωή του μέχρι σήμερα. Το χειροκρότημα του κοινού ήταν έντονο κάθε στιγμή και αναφερόμενος με χιούμορ στις αναμνήσεις του, προσέφερε το γέλιο και την αγάπη του στους παρευρισκόμενους. Μια ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο ηθοποιός έδωσε αυθόρμητα την ανθοδέσμη της απονομής του, στον πατέρα της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, τον κ. Ιωάννη Τοπαλούδη, ως ένα μικρό δείγμα εκτίμησης και συμπαράστασης προς την οικογένεια του.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης αρκετοί συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και πολίτες θέλησαν να τον συγχαρούν από κοντά, εκφράζοντας τη συγκίνηση και την αγάπη τους. Ο ηθοποιός κατά την σύντομη διαμονή του στην γενέτειρά του, το Διδυμότειχο, βρήκε χρόνο να επισκεφτεί και να φωτογραφηθεί σε μνημεία, τουριστικά σημεία της πόλης καθώς και σε κτίρια με αναμνήσεις. Η τιμητική εκδήλωση με την παρουσία του ηθοποιού Χρήστου Στέργιογλου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την έναρξη του 13ου Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – REDRIVER, μετά από απουσία σχεδόν τριών χρόνων