ΚΚΕ Έβρου: “Δεν μπορεί να είμαστε εμείς σε σκηνές και σε παγωμένα σπίτια για να έρθουν οι επενδυτές”

Σχόλιο της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ με αφορμή την παρουσία Αμερικανών επαγγελματιών του Real Estate στην Αλεξανδρούπολη

«Τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα»!
Αλήθεια είναι για πανηγύρια το γεγονός ότι για να νοικιάσει μια λαϊκή οικογένεια στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ένα διαμέρισμα πρέπει να δώσει έναν ολόκληρο βασικό μισθό; Ένας φοιτητής να δίνει πάνω από 350 ευρώ για μια γκαρσονιέρα; Και όλα αυτά χωρίς τα έξοδα για ρεύμα, θέρμανση, τηλέφωνο / ιντερνέτ, νερό;

Κανένα νέο ζευγάρι που προσπαθεί να στεγάσει την οικογένειά του δεν πανηγυρίζει με τις τιμές στα νεόδμητα να φτάνουν τα 2000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν ξανά στα νύχια των τραπεζών, μέσω του δανεισμού, με κερδισμένους τις τράπεζες που θα εισπράττουν τις δόσεις των δανείων και θα απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και τους κατασκευαστικούς ομίλους.

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι εμείς σε σκηνές και σε παγωμένα σπίτια για να έρθουν οι επενδυτές!!!

Καμία ανοχή σε αυτή την κατάσταση! Εδώ και τώρα να δυναμώσει ο αγώνας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για:

  • Πλαφόν στις τιμές των ενοικίων
  • Μέτρα επιδότησης της φοιτητικής στέγης ουσιαστικά και όχι ψίχουλα
  • Κανένα σπίτι στο κρύο και στο σκοτάδι
  • Κάλυψη της στέγης και των στεγαστικών αναγκών του λαού, με ευθύνη του κράτους.
  • Ολοκληρωμένο στεγαστικό σχεδιασμό με στόχο την κάλυψη των εργατικών – λαϊκών αναγκών, επανασύσταση του ΟΕΚ και ενίσχυση του αποκλειστικά κρατικού κατασκευαστικού προγράμματος.
  • Αξιοποίηση των αποθεματικών του πρώην ΟΕΚ και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι στα «δόντια» των λίγων.
  • Άτοκα δάνεια στους δικαιούχους εργαζόμενους και ανέργους, στα νέα ζευγάρια, για απόκτηση, αποπεράτωση, συντήρηση και επισκευή κατοικίας.