Θεοδωρικάκος: Έχουν κινητοποιηθεί 10.000 αστυνομικοί για την επιτήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ελέγχων διενεργούνται από εμβολιασμένους αστυνομικούς. Με ψυχραιμία, ενότητα και αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αντιμετωπίζουμε και αυτό το κύμα της πανδημίας. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις, καθώς είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ολόκληρη η ανθρωπότητα δοκιμάζεται», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης (29/12), ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε: «Σε αυτήν την προσπάθεια, για να ξεπεραστεί η δοκιμασία, η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα και βοηθάει καθοριστικά στην εφαρμογή του νόμου και στην κοινωνική συνοχή. Έχουν κινητοποιηθεί 10.000 αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω γιατί αποδείχθηκε ότι βοηθούν σημαντικά στην επιτήρηση των μέτρων ενάντια στην πανδημία».

Αμέσως μετά, ο υπουργός αναφέρθηκε στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υπογραμμίζοντας: «Τις τελευταίες εβδομάδες σε κάποια μαγαζιά η κατάσταση ξέφυγε με τον αντικαπνιστικό νόμο και γι’ αυτό βεβαιώθηκαν εκατοντάδες παραβάσεις. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε τη μάχη για να προστατευτούμε από τη θανατηφόρο δυστυχώς πανδημία του κορονοϊού και να γυρίσουμε πίσω σε μία εποχή που την έχουμε ζήσει όλοι μας σε διάφορα μαγαζιά όπου κάπνιζαν όλοι».

Ο κ. Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελέγχων διενεργούνται από εμβολιασμένους αστυνομικούς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεοδωρικάκος και στο σχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ: «Το 2022 στοχεύουμε να είναι ένα έτος τομής για την Ελληνική Αστυνομία. Ένα έτος στο οποίο θα εξοικονομήσουμε αστυνομικές δυνάμεις που σήμερα ασχολούνται με πάρεργα άλλης φύσεως, δυνάμεις οι οποίες θα στραφούν στα καθήκοντα τους, που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών. Για να το πετύχουμε αυτό μια βασική προσπάθεια που γίνεται είναι η ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήδη από μεθαύριο, από 1η Ιανουαρίου δεν θα πηγαίνει κανείς στα Αστυνομικά Τμήματα για το γνήσιο της υπογραφής, διότι αυτή η διαδικασία θα γίνεται καθολικά μέσω του διαδικτύου»