Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Νέο ξεκίνημα για τα Παιδικά και Εφηβικά Τμήματα τη νέα σεζόν 2020-2021

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. η πρώτη συνάντηση

Από το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου ξεκινούν για φέτος τη λειτουργία τους τα παιδικά θεατρικά εργαστήρια και οι εφηβικές θεατρικές ομάδες του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, τηρώντας βεβαίως τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια όλων από τον covid_19, όπως αυτά επικαιροποιήθηκαν με δημοσίευση σε νέο ΦΕΚ στις 17/9/2020 για τη λειτουργία των καλλιτεχνικών δομών όλης της χώρας.

Όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσουν και φέτος τα τμήματα για

– παιδιά από 4 ετών
– παιδιά δημοτικού σχολείου και
– εφηβικές ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου

Η πρώτη συνάντηση όλων των παιδικών και εφηβικών τμημάτων θα γίνει το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα των μαθημάτων και να γίνει η ενημέρωση γονέων και παιδιών για τον τρόπο που φέτος θα λειτουργήσουν τα τμήματα, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες εξ αιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Κάλεσμα ενηλίκων
Ξεκίνησαν οι συναντήσεις για τις παραστάσεις της νέας σεζόν

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όσους ενήλικες επιθυμούν να ενταχθούν στην Ομάδα, είτε για να εκφραστούν επί σκηνής ως ηθοποιοί, είτε για τις υποστηρικτικές ομάδες εκτός σκηνής.

Οι πρώτες συναντήσεις παλιών και νέων μελών έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο η πρόσκληση για τις ομάδες ενηλίκων είναι ανοιχτή, προς κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως θεατρικής εμπειρίας, ικανοτήτων ή… ταλέντου.
Αρκεί η αγάπη για το θέατρο, το μεράκι, το ομαδικό πνεύμα και η συνεργατικότητα.
Προς το παρόν οι συναντήσεις για τα νέα έργα της Κεντρικής και της Παιδικής Σκηνής, καθώς και τα εργαστήρια της Εναλλακτικής Σκηνής, πραγματοποιούνται τα απογεύματα της Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης.

Τέλος, αναμένεται και η έναρξη του Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος με τον κ. Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 12/11 στις 20:00.

Οι εγγραφές στα παιδικά θεατρικά εργαστήρια και δηλώσεις συμμετοχής στις ομάδες ενηλίκων, γίνονται τηλεφωνικά στο 2552028280.

Σε αναμονή των οδηγιών από το Υπουργείο Πολιτισμού για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να λειτουργήσουν οι χειμερινές αίθουσες θεάτρου, το Θεατρικό Εργαστήρι έχει ήδη προγραμματίσει τις παραστάσεις για τη φετινή σεζόν.
Ειδικά για τη φετινή χειμερινή σεζόν, με τις ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ο πλανήτης, το Θέατρο, η Τέχνες, ο Πολιτισμός, έρχονται ως βάλσαμο στη ζωή των πολιτών, και βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από την καθημερινότητα της περιοχής μας. Έτσι, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας είναι έτοιμο με την παράσταση «Η Ζωή Είναι Γλυκιά» που θα παίζεται κάθε Σαββατοκύριακο, αρχής γενομένης από το Σάββατο 10/10, με την ελπίδα ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες που θα επιτραπεί η έναρξη λειτουργίας των αιθουσών στην επικράτεια.
Παράλληλα, ετοιμάζεται και μία θεατρική παράσταση για παιδιά που θα παίζεται κάθε Κυριακή πρωί, ενώ έχει γίνει ο σχεδιασμός και για τις ταινίες που θα προβληθούν στο cine ΔΙΟΝΥΣΟΣ.