500.000 ναρκωτικά δισκία ecstasy κατασχέθηκαν με τη σύλληψη τριών μελών κυκλώματος ναρκωτικών

Έως 10.000.000 ευρώ υπολογίζονται τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση

Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 25/9 στο νομό Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών.
Πρόκειται για έναν ημεδαπό και δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ταυτοποιήθηκε επίσης η εμπλοκή στο κύκλωμα ενός ακόμη ημεδαπού.
Αναλυτικότερα, έπειτα από εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες σχετικά με τη δράση κυκλώματος που διακινεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, οι αστυνομικοί σχεδίασαν και υλοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά τον έναν ημεδαπό, ο οποίος στάθμευσε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε και μετέφερε ναρκωτικές ουσίες, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, σε ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον εσωτερικό χώρο του οχήματος, εντόπισαν δεκαοκτώ (18) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 180.000 ναρκωτικά δισκία ecstasy.
Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και συνεχίζοντας τις ενδελεχείς έρευνες κατάφεραν να συλλάβουν με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ακόμη μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα τους δύο αλλοδαπούς, που εντοπίστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν πενήντα επτά (57) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 320.000 ναρκωτικά δισκία ecstasy.
Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών και τις έρευνες σε οικίες τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν 1 περίστροφο κρότου, 5.200 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.
Κατασχέθηκαν επίσης ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση υπολογίζονται έως -10.000.000- ευρώ.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Για το θέμα εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ., η οποία σημειώνει τα εξής:
Με αφορμή την χθεσινή αστυνομική επιτυχία της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, που αφορά σε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή παλαιών σφαγείων Θεσσαλονίκης και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κατά την οποία με τη συνδρομή της Δ.Α.Θ./Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών/Τμήμα Γενικών υποθέσεων και Τ.Α.Ε., συνελήφθησαν ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διακινούσαν συνολικά 500.000 δισκία ecstasy, συνολικού βάρους 166.041 γραμμαρίων, με σκοπό να τα διοχετεύσουν στην ελληνική «αγορά», καθώς και να τα εξάγουν από τη χώρα μας στην Τουρκία, η Ένωση μας εκφράζει δημόσια θερμά συγχαρητήρια, στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Α.Μ.Θ. Ταξίαρχο κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη, στον Διευθυντή της Δ.Α. Ροδόπης Α/Δ κ. ΣΕΒΔΥΝΙΔΗ Μιχαήλ, στον Διοικητή του Τ.Α. Κομοτηνής Α/Υ κ. ΖΙΩΓΑ Γεώργιο, στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Κομοτηνής, καθώς και σε όσους ανεξαιρέτως συνέδραμαν και εργαστήκαν άοκνα για το ευδόκιμο της επιχείρησης.
Η επιτυχία αυτή, καταδεικνύει για ακόμη μία φορά πως οι αστυνομικοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τις ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα, επιδεικνύουν επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τους, που δεν είναι άλλο από την πάταξη του εγκλήματος και την προστασία της κοινωνίας και των πολιτών.
Ως Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίζουμε από το θεσμικό μας ρόλο τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας, καλώντας ταυτόχρονα την πολιτική και φυσική ηγεσία, όπως και την Πολιτεία στο σύνολό της, να ενσκήψει στα χρονίζοντα προβλήματα μας».