Τέταρτη μέρα που συνεχίζονται οι φωτιές σε Αττική, Κορινθία και Ρόδο

Έρχεται επικίνδυνο Σαββατοκύριακο για πυρκαγιές

Κάθε καλοκαίρι καιγόμαστε και ξανά τα ίδια. Μάχη με τις φλόγες δίνουν περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας αλλά και της Ρόδου, όπου έχουν ξεσπάσει φωτιές με διάσπαρτες αναζωπυρώσεις και νέες εστίες συνεχώς. Οι ημέρες παιρνούν και εντείνουν φόβους για μεγαλύτερες καταστροφές.

Δάσος, σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες έγιναν στάχτη, με τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών να μετρούν τις πληγές τους.

Την ίδια ώρα, οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ ο πυκνός καπνός δημιουργεί αποπνικτικές συνθήκες στις πυρόπληκτες περιοχές, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν τις φλόγες.

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που άφησε πίσω της το σαρωτικό πέρασμα της φωτιάς σε Λουτράκι και Δυτική Αττική, η οποία έκαψε μεγάλες εκτάσεις και σπίτια, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών να κρατήσουν τις φλόγες μακρία από τους οικισμούς

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών όλης της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.